DeCeNews: Ponta: Blaga mi-a atacat familia. Sursa raului e Basescu

Vasile Blaga a depasit limita atacurilor politice, a declarat premierul Victor Ponta, sambata, la Sibiu, aratand ca liderul PDL a ajuns sa-i atace familia, doar pentru ca a stat prea aproape de Traian Basescu, catalogat de prim-ministru drept "sursa raului".
"Eu speram ca exista o limita in ceea ce priveste atacurile politice si ca acea limita nu va fi depasita. Am vazut astazi la un miting cum Vasile Blaga a ajuns sa imi atace familia, sa vorbeasca despre sotia, despre copiii mei. Inseamna foarte clar ca cei care stau prea aproape de Traian Basescu devin ca Traian Basescu si este un semn ingrozitor. Uitati-va la Mihai Razvan Ungureanu cel frumos, elegant, vorbeste exact ca Basescu, ca un golan, ca un derbedeu. E foarte clar ca cine sta langa Basescu ajunge ca Basescu. Sursa raului este Traian Basescu si cat timp nu scoatem sursa raului si alti oameni se vor comporta exact ca Basescu", a declarat premierul, citeaza Mediafax.
Victor Ponta nu-si poate explica altfel jignirile lui Vasile Blaga, mai ales ca este prieten bun cu ginerele acestuia si chiar a fost la nunta fiicei sale.
"Sa ajungi sa insulti, sa te iei de familiile adversarilor politici... Numai Basescu poate face asa ceva. Si cand il vad pe Blaga sau pe Ungureanu facand la fel, imi dau seama ce influenta negativa poate sa aiba Traian Basescu asupra oamenilor", a mai afirmat Ponta, precizand ca doreste ca in cazul unor adversitati politice, sa nu se vorbeasca despre familii sau folosind termeni precum "paiate, maimute".
"Daca asa trebuie sa vorbeasca un presedinte european, inseamna ca eu am cu totul si cu totul alta notiune despre ceea ce inseamna presedinte si Europa. Sunt convins ca dupa 29 iulie acest rau major si absolut care este Traian Basesc va fi o pagina urata, dar inchisa in istoria tarii noastre si ca vom putea merge pe un drum lung si spre un nou mod de a trai", a adaugat Victor Ponta.
Prezent la mitingul PDL de la Iasi, Vasile Blaga l-a acuzat pe Victor Ponta ca este "un hot, un plagiator" si ca nu intelege cum acesta mai poate vorbi cu sotia si se mai poate uita in ochii copiilor sai.