Joi seara, la orele 18,00, la sediul PRM a avut loc o intrevedere de "protocol zero" intre Adriean Videanu, din partea PD-L, si Corneliu Vadim Tudor, discutiile fiind derulate la solicitarea expresa a democrat-liberalilor, din ordinul direct al lui Traian Basescu. Scopul intalnirii a fost unul singur: obtinerea sprijinului lui Vadim pentru actualul presedinte, in campanie, Videanu oferind la schimb un consistent sprijin financiar si logistic, plus o serie de functii grele pentru anumiti peremisti, in cazul unei victorii a lui Basescu.
Desi PD-L a inistat foarte mult ca intalnirea sa aiba loc intr-un loc neutru si nu la biroul Tribunului, Vadim Tudor s-a tinut tare, astfel ca discutiile au avut loc la sediul central al PRM. Motivul acestei solicitari a PD-L a fost faptul ca Videanu a fost surprins, acum cateva saptamani, de paparazzi pe cand mergea la Vadim sa ii ceara renuntarea la actiunile de protest ale PRM in Consiliul general al Capitalei, unde trebuia aprobate PUZ-urile clientelei PD-L.
De cealalta parte, Vadim Tudor se teme sa nu fie inregistrat pe ascuns in timpul negocierilor, astfel ca a preferat sa ramana "acasa". In consecinta, Videanu a venit la sediu, insotit de viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, membru PRM, dar om de incredere al liderului democrat-liberal. Timp de mai bine de un ceas, cei doi politicieni au negociat sprijinul pentru Basescu, materializat prin atacarea adversarilor acestuia in media si prin cedarea voturilor peremiste, in turul doi, actualului presedinte.
De mentionat ca relatiile PD-L cu Vadim s-au racit considerabil in ultima perioada din cauza legaturii stranse pe care Basescu a incercat sa o realizeze cu UDMR, dar proiectul a esuat recent, dupa ce partidul lui Marko Bela s-a reorientat catre PSD si PNL. Exista, de asemenea, informatii ca PD-L ar putea incerca ridicarea masiva a lui Vadim in optiunile de vot, in perioada urmatoare, pentru ca acesta sa intre in finala, singura sansa autentica a lui Basescu de a castiga lejer un nou mandat.
Pana in acest moment, nu cunoastem rezultatul negocierilor. Din evolutia publica a lui Vadim Tudor, vom vedea raspunsul acestuia la solicitarea PD-L si a lui Basescu.