DeCeNews.ro : Cel mai bun motiv pentru suspendarea lui Basescu

Adversarii lui Traian Basescu nu trebuie sa caute prea mult un motiv de suspendare. Presedintele s-a amestecat in aceasta saptamana, de doua ori, in jocul politic, facand campanie electorala pentru un candidat la Primaria Capitalei.
Daca la Curtea Constitutionala nu ar fi servitori ai Puterii, oricare ar fi aceasta, ci judecatori, verdictul ar putea fi dat chiar inaintea unei solicitari a Parlamentului, la simpla vizionare a emisiunilor de la B1, respectiv TVR. Cazul este de departe cel mai simplu: in loc sa-si pastreze echidistanta ceruta de Constitutie, seful statului a devenit agent electoral. Ba a mai dat si indicatii de regie PDL, amestecandu-se in viata unui partid politic.
Pentru cine a facut, insa, campanie presedintele? Pentru Sorin Oprescu. Atacul virulent lansat la adresa candidatului USL face mai mult decat sute de banere platite din banii de salariu de catre Ioan Oltean sau din banii copiilor, de catre Silviu Prigoana.
Asa cum in matematica minus cu minus da plus, la fel injuratura unui om cu popularitate negativa te salta in sondaje. Cand ai minus 93 la suta in increderea electoratului, nu poti obtine decat efectul contrar atunci cand faci o afirmatie. Cand il ataci pe primarul general e ca si cum ai spune oamenilor: votati-l pe Oprescu, daca vreti sa-mi faceti in ciuda!
In plus, duci in derizoriu eventuale campanii de discreditare, prin folosirea Justitiei. O inscenare, mai mult sau mai putin reusita, va porni din start cu o credibilitate apropiata de zero, dupa ce l-ai denuntat public pe Oprescu drept inamicul nr. 1 al Puterii, la locale.