Prim-vicepresedintele PSD Suceava, deputatul Catalin Nechifor, a solicitat, luni, ca autoritatile sa ia masuri fata de "afisajul violent" al lui Traian Basescu privind referendumul, sustinand ca acesta "sperie copiii".
Nechifor a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca in ultimele zile a discutat cu mai multi parinti care i s-au plans de afisajul violent al presedintelui Traian Basescu, afirmand ca acesta sperie copiii si contine si un mesaj antisistem.
"O persoana cu capul taiat, cu ochii bulbucati, cu mesaj antisistem sperie copiii", a declarat Nechifor, care a spus ca CNA, OPC sau Biroul Electoral Central ar trebui sa se sesizeze in legatura cu aceste afise si mash-uri de mari dimensiuni care sa fie afisate doar noaptea sau cu patrat rosu pentru ca sperie copiii.
"Este o lege in tara asta si trebuie respectat dreptul la viata civilizata. Nu in felul acesta putem trai intr-o Romanie decenta", a spus Nechifor.
El a mai aratat ca Traian Basescu foloseste in campania electorala semne si insemne nationale ale statului roman contrar legislatiei.
"In contradictie cu legea electorala sunt afise in care Traian Basescu flutura un steag din care se vede doar galben si albastru. Ce-si permite Traian Basescu? Sa nu fie steagul Romaniei sau sa ne pacaleasca de fapt la partea legala? Cerem pe aceasta cale ca aceste afise sa fie interzise pentru ca nu respecta legea electorala in Romania", a mai spus deputatul PSD.