Presedintele Traian Basescu afirma ca problema ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, reprezinta un subiect minor in raport cu prerogativele presedintelui tarii.
Traian Basescu a fost intrebat de un jurnalist ce masuri va lua in legatura cu ministrul Ridzi, dupa ce Comisia parlamentara de ancheta a propus urmarirea penala a acesteia pentru abuz si delapidare.
El a refuzat sa se pronunte cu privire la concluziile din raportul Comisiei parlamentare de ancheta in ceea ce o priveste pe Monica Iacob Ridzi, ministrul Tineretului.
"Nu ma duceti in subiecte minore pentru mine. Asta e un subiect care tine de Parlament, de premier", a declarat Traian Basescu, care transfera problema debarasarii de Ridzi, la Boc si Anastase.
Totusi, este mai mult ca sigur ca Basescu a acceptat sa o scrifice pe Ridzi, din motive care tin de decredibilizarea institutiilor statului.
Presedintele a anuntat ca miercuri va sustine o conferinta de presa legata de mai multe subiecte de interes, in special in legatura cu faptul ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu l-a dat in judecata pentru afirmatii publice impotriva acestuia.
Comisia parlamentara speciala de la Camera Deputatilor a recomandat inceperea urmaririi penale in cazul lui Ridzi, verdictul majoritatii senatorilor si deputatilor din componenta Comisiei acuzand-o de delapidare si abuz contra intereselor publice.
Pe de alta parte, Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor, propune convocarea unei sesiuni extraordinare pentru cazul Ridzi. Urmeaza ca raportul privind fraudele comise la MTS cu prilejul Zilei Tineretului sa intre in dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, ce s-ar putea intruni saptamana viitoare.