DeCeNews: CTP despre conflictul Ponta - Basescu: Batausului a inceput sa-i fie frica

Cristian Tudor Popescu a comentat, joi seara, conflictul dintre Ponta si Basescu, acesta declarand ca premierulVictor Ponta nu a inregistrat o victorie mergand la Bruxelles, dar critica si atitudinea afisata de presedintele Traian Basescu.
Intreaga situatie a fost comentata de ziaristul Cristian Tudor Popescu in emisiunea Ultima Ora, de la Romania TV.
"Daca discutam din punct de vedere formal, democratic, daca vrem sa fim rigurosi, nu este o victorie a domnului Ponta. Ceea ce a spus Traian Basescu astazi ar putea fi considerat un discurs intelept, diplomatic, legalist, dar nu este asa.
Pentru ca domnul Basescu a avut grija sa-si construiasca in ani si ani de zile un orizont de asteptare, pentru electorat, pentru public, bazat pe principiul lui Lenin: Care pe care! In nenumarate situatii domnul Basescu a inteles sa incerce sa rezolve aceste situatii pe baza de atacuri, de marlanii, de agresivitati fara limita. Acum, domnul Basescu literalmente se plange ca domnul Ponta l-a nedreptatit si ca a incalcat o hotarare a Curtii Constitutionale.
Dar asta, in perceptie publica, arata ca si cum batausul cartierului se duce la politie sa se planga ca i s-a umflat un ochi. Cum arata asta? Ce-o sa creada publicul din cartier? Ca batausul a devenit intelept? Nu! Ca e pe duca! Ca a inceput sa dea semne de slabiciune, ca ii e frica.
Mai ales ca domnul Ponta a avut grija sa plaseze amenintarea aceea cu suspendarea, cu intoarcerea la popor, in cazul in care Traian Basescu s-ar fi dus la Bruxelles. In ochii publicului, ce s-a intamplat acum arata in termeni de meci", a spus Cristian Tudor Popescu.