"As vrea sa avem asemenea servicii medicale si in tara", a declarat presedintele Traian Basescu ieri, la iesirea din spitalul din Viena. El a precizat ca decizia de a se opera la Viena ii apartine lui si familiei sale si ca a ales aceasta varianta pentru ca prezenta "riscul cel mai mic" si pentru ca are obligatia de a fi "un presedinte sanatos pentru Romania".
Potrivit presedintelui, plata medicilor a fost de 9.500 de euro, din care 4.900 a reprezentat costul operatiei, in timp ce valoarea spitalizarii s-a ridicat la 12.400 de euro, toti banii fiind achitati din contul fiicei sale.
Presedintele a ajuns in tara ieri, in jurul orei 15.00, de la aeroport fiind dus direct la Spitalul Elias din Bucuresti.
Basescu urmeaza sa-si petreaca aici urmatoarele 7-10 zile, pentru recuperare postoperatorie, sub grija doctorului Mihai Berteanu. Acesta a declarat ca abia dupa ce va studia actele remise de spitalul din Viena si va evalua starea pacientului va putea hotari asupra conduitei terapeutice.
Primul demnitar in vizita la presedintele Basescu a fost chiar ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, la numai 15 minute de la internarea sa in Spitalul Universitar Elias. "Cuvantul excelent este prea mic atunci cand vorbesc despre starea de sanatate a presedintelui. L-am gasit la birou, lucra deja la calculator, avea sefa de cabinet.
Doar faptul ca este in spital te poate duce cu gandul ca exista un program de recuperare medicala, altfel este perfecta spitalizarea Domniei Sale, a declarat Nicolaescu. (Dan Ghetu)