DeCeNews informeaza : Basescu, atac dur la Iliescu, Antonescu si Ponta
Traian Basescu a iesit la rampa, dupa circa doua saptamani de tacere cu un atac dur la adresa lui Iliescu, Antonescu si Ponta. Cu vocea tremuranda, Basescu a spus ca "romanii sunt nemultumiti pe buna dreptate", discursul venind in contextul depunerii juramantului noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu. Seful statului a anuntat ca va avea miercuri o interventie publica, in care se va adresa romanilor nemultumiti.
Aveti o misiune grea, dupa aspectele televizate aproape imposibila, aceea ca Romania are forta sa continue. Acesta va trebui sa fie principalul mesaj pe care sa-l transmiteti omologilor dvs. din UE, de peste Atlantic si nu numai. Se observa o veselie a demolarii. Probabil reusita recunoscuta international deranjeaza pe foarte multi si nu pot sa nu observ ca mesajul domnului Iliescu, care aproape de pe masa de operatie transmitea ca presedintele in functie trebuie sa raspunda, in conditiile in care dansul inca n-a raspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revolutie, a declarat Traian Basescu.
"Se observa o veselie a demolarii, probabil reusita recunoscuta international deranjeaza pe foarte multi si nu pot sa nu observ ca mesajul domnului Ion Iliescu, care nici mai mult nici mai putin aproape de pe masa de operatie transmitea ca presedintele in functie trebuie sa raspunda in conditiile in care dansul inca n-a raspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revolutie, il vedeam pe Crin Antonescu si pe Victor Ponta care sustin nici mai mult nici mai putin demisie Presedinte, demisie Guvern, demisie Parlament, adica o Romanie neguvernata, vedeam activisti din consiliul politic al Armatei chiar astazi, fosti colonei in Armata, dar care niciodata nu au fost dincolo de munci agricole unde faceau propaganda lui Ilie Ceausescu, ii vedeam manifestand viguros impotria a ceea ce s-a facut pana astazi pentru redresarea Romaniei si, foarte adevarat, am vazut in aceste ultime doua saptamani romani nemultumiti, pe buna dreptate nemultumiti si pentru care va trebui si mai multa explicatie si solutie", a afirmat Basescu.
"Am vazut televiziuni ale unor fosti turnatori din Securitate promovand national si international dezastrul din Romania, este obiectivul unei categorii care se teme si de urmarile legii, este obiectivul unor oameni care astazi trebuie sa raspunda in fata legii de a crea dezordine, de data aceasta urcandu-se pe un val indreptatit de nemultumire al oamenilor care au trecut, in paralel, atat printr-un proces dur de ajustari structurale necesare pentru ca Romania sa poata merge inainte - taieri de salarii, cresteri TVA, reduceri sau introduceri de impozite pe un anumite segment de pensii - toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca Romania sa se intoarca la inceputul anilor ‘90 posibilitatea sa se urce pa valul nemultumirii populare", a adaugat presedintele.
Este o nemultumire pe care o stiu din 2009. Sunt un presedinte carev a castigat alegerile in conditiile in care se reducveau cate patru zile de plati de salarii. Aveti o misiune extrem de dificila, aceea de a recunoaste nemultumirea oamenilor de masurile care s-au luat si sa sustineti, cu argumente, ca Romania merge inainte.
Ce ma socheaza cel mai tare este ca mesajul lui Ion Iliescu, Ponta si Antonescu, al fostului colonel Dogaru sunt similare cu cele ale fostului presedinte al Moldovei, Vladimir Voronin. Aveti o misiune grea in care va voi sustine si sper ca interventia de clarificare cu romanii va va fi un suport, a mai spus Basescu.
Domnule ministru, aveti o misine grea, in care va voi sustine si sper ca ceea ce voi clarifica in interventia mea de maine cu romanii sa fie un succes.