Presedintele Traian Basescu a fost prezent ieri la exercitiul militar DEMEX 2005 in poligonul Cincu din judetul Brasov, la care au participat peste 3.000 de militari si aproximativ 150 de reprezentanti ai statelor membre NATO. La finalul exercitiului militar s-a declarat satisfacut de faptul ca toata tehnica militara angrenata in operatiuni este de productie romaneasca.
„Cu ocazia acestui exercitiu militar, toate categoriile de armament ale acestor trupe sunt certificate NATO, ceea ce inseamna ca Romania poate sa se angajeze cu tehnica de lupta pe orice teatru de operatiuni impreuna cu trupele NATO“, a declarat presedintele.
Intrebat daca a mai fost in poligonul Cincu, Basescu a spus ca a participat in acest poligon la o aplicatie cand era soldat, in 1972. „Se faceau trageri cu proiectile reactive, iar eu eram seful statiei meteo a Diviziei a 10-a mecanizate Stefan cel Mare. Lansam baloane-sonda si in functie de datele obtinute se faceau corectiile pentru tragerile cu proiectilele reactiv“, a explicat presedintele. (A.M.)