Presedintele Traian Basescu a cerut PD-L ca in Bucuresti sa intre in lupta politica directa cu adversarii, pentru ca, din experienta pe care a avut-o el, strategia prezentarii de "solutii, nu discutii" este insuficienta pentru castigarea Capitalei, au declarat pentru Mediafax surse din PD-L.
Liderii PDL Vasile Blaga, Adriean Videanu si Liviu Negoita s-au intalnit, duminica la pranz, in sediul de campanie, de unde trebuiau sa plece la restaurantul "Uptown", pentru a analiza strategia de campanie pentru urmatoarea saptamana. Acestea au precizat ca cei trei s-au gandit sa il invite si pe presedintele Traian Basescu, i-au dat telefon, iar seful statului le-a raspuns ca vine la intalnirea de la restaurant.
In intalnire, Basescu le-a spus democrat-liberalilor ca, din propria experienta, in batalia electorala pentru cucerirea Capitalei, invingatorii sunt decisi in urma unei lupte politice directe intre adversari, care stabileste ce candidat isi mobilizeaza mai eficient nu doar electoratul partidului sau, ci si nehotaratii.
Potrivit surselor citate, presedintele le-a cerut liderilor PD-L sa adopte o strategie de lupta politica pentru Capitala, pentru ca o campanie de genul "solutii, nu discutii" este insuficienta pentru castigarea Bucurestiului.
Seful statului a mai spus, conform surselor PD-L, ca este nevoie de accelerarea ritmului de campanie, continuandu-se astfel strategia sloganului "Solutii, nu discutii", conceput de staff-ul lui Vasile Blaga.
Basescu le-a explicat liderilor PD-L ca PSD merge "pe doua maini" in Bucuresti, pe cea oficiala a lui Cristian Diaconescu, si pe alta, "asa-zis independenta", a lui Sorin Oprescu. El i-a avertizat pe democrat-liberali ca, pe langa electoratul fidel social-democrat, PSD va "culege" in Bucuresti si voturi ale nehotaratilor, aspect ce dezavantajeaza, din acest punct de vedere, PDL. El a mai aratat ca o strategie de non-combat a PD-L, de prezentare stricta a unor proiecte, nu va atrage oamenii la vot, indecisii indreptandu-se astfel catre candidatul "independent" al PSD.