Liderul PSD Bihor, Mihai Bar (foto), a votat pentru alungarea din partid a protectorului sau politic, Adrian Nastase. In urma votului de neincredere dat de 36 dintre cele 53 de filiale judetene din tara, presedintele executiv autosuspendat al PSD, Adrian Nastase, a anuntat marti noapte, ca-si da demisia din aceasta functie si din cea de presedinte al Camerei Deputatilor.
Printre potrivnicii lui Nastase s-a aflat chiar si liderul filialei din Bihor. "M-am raliat majoritatii din partid", ne-a declarat Mihai Bar, recunoscand ca decizia de a nu-l sustine pe Adrian Nastase a luat-o de capul lui, fara sa-si consulte colegii din judet. "N-am avut girul nimanui", a afirmat acesta.
"Noi, vicepresedintii PSD Bihor, l-am mandatat pe Bar sa nu fie de acord cu excluderea lui Nastase si sa sustina organizarea unui Congres extraordinar", ne-a precizat Alexandru Retegan, vicepresedintele filialei bihorene a PSD. "Asteptam sa vina acasa si sa ne explice si noua ce s-a intamplat acolo", ne-a mai spus Retegan.
"A fost o chestiune jenanta. Ambele tabere, atat a lui Nastase, cat si a lui Geoana, ne-au cerut sa le dam votul de incredere. Eu am ales echipa lui Geoana pentru a nu crea o criza de conducere in partid", s-a justificat Bar. Precizam ca, la alegerile generale din PSD, crezand in invincibilitatea fostei echipe de conducere, Mihai Bar a fost singurul reprezentant al organizatiei de la Bihor care s-a impotrivit alegerii lui Mircea Geoana in functia de presedinte. De data aceasta, Bar s-a dat cu cei puternici, contribuind la ingenuncherea politica a celui care l-a readus in partid dupa doi ani de penitenta la usa PSD. "Am trecut si eu prin asemenea clipe", a recunoscut Bar, facand referire la anul 2002 cand a fost exclus din partid, in urma unui celebru scandal. Reamintim ca, in 2004, printr-o decizie dictata direct de Adrian Nastase, peste capul filialei bihorene, Mihai Bar a fost reinscris in PSD, oferindu-i-se concomitent si posibilitatea de a candida la functia de primar al municipiului Oradea. "Mi-a fost mai dor de partid decat de mama", a exclamat Bar, intr-un exces de bucurie, pe cand se afla la bratul lui Adrian Nastase, la inceputul campaniei electorale.