Conducerea Aliantei PNL-PD a gasit doua solutii pentru suplimentarea bugetului Educatiei
pe 2006. Solutiile urmau sa fie facute publice in urma aprobarii lor in Consiliul National de Conducere al Coalitiei, care s-a intrunit aseara.

Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Eugen Nicolaescu, a declarat ca sedinta CNC al Aliantei de ieri-dimineata s-a axat exclusiv pe modul in care poate fi majorat bugetul Educatiei. Conform lui Nicolaescu, au fost discutate mai multe variante de lucru, fiind analizate modalitatile prin care bugetul Educatiei poate fi majorat. El a spus ca, dupa doua ore de discutii, s-a ajuns la doua solutii prin care bugetul Educatiei pentru 2006 poate fi a€žsatisfacatora€œ.
Nicolaescu a precizat ca solutiile vor primi girul CNC-ului Coalitiei si, daca ambele variante sau una dintre ele vor fi aprobate, parlamentarii Coalitiei vor fi mandatati sa sustina aceste modificari in Comisiile parlamentare de buget, care vor incepe astazi dezbaterea bugetului de stat pe 2006. Purtatorul de cuvant al Aliantei a refuzat sa spuna la ce solutii s-a ajuns si nici suma la care acestea se refera, precizand ca acestea vor fi facute publice numai dupa ce vor fi aprobate de conducerea Coalitiei si de premierul Tariceanu. Pe de alta parte, Nicolaescu a sustinut ca in CNC al Aliantei nu s-a discutat despre o eventuala restructurare a Guvernului.

Cronica unei demisii...

Ministrul Educatiei, Mircea Miclea, a anuntat ca isi da demisia de onoare a doua zi dupa aprobarea in sedinta de Guvern a proiectului de buget pentru 2006, nemultumit de fondurile alocate Educatiei. El a fost sustinut de PD, care a avertizat ca nu va desemna alt ministru pana cand nu se vor gasi resurse pentru majorarea bugetului alocat Educatiei. Miclea a precizat ulterior ca nu va reveni asupra demisiei nici daca bugetul Educatiei va fi suplimentat.
Comisiile pentru invatamant din Senat si Camera Deputatilor au respins joi, cu 17 voturi a€žpentrua€œ (reprezentantii PSD si PRM, dar si PD, PC si UDMR), 4 voturi a€žimpotrivaa€œ (ale reprezentantilor PNL) si 2 abtineri (ale parlamentarilor PD), proiectul de buget pentru Ministerul Educatiei pe 2006.
Solutiile avansate pana acum pentru majorarea bugetului Educatiei au fost transferarea unor fonduri bugetare de la Parlament si de la Serviciile secrete.