Alegerile anticipate au ajuns din nou capul de afis al buletinelor de stiri. Asta dupa ce presedintele Traian Basescu a spus ca, din punctul sau de vedere, anticipatele sint cea mai buna solutie pentru Romania. In ciuda declaratiilor facute de seful statului, mai multi oameni politici s-au grabit sa afirme contrariul. Printre cei care sustin ca nu vom avea alegeri organizate inainte de termen se afla si parlamentarii liberali din Galati. Unul dintre ei, Emil Strunga, a spus ca “anticipatele nu sint o solutie buna pentru tara noastra”.

“Nu este o noutate ca presedintele doreste organizarea de alegeri parlamentare imediat dupa aderarea tarii la UE. Acest discurs este vechi, spus de fiecare data fara nici un element de noutate”, a declarat deputatul. Omul politic mai considera si ca povestea cu anticipatele a fost reamintita si pentru ca Basescu a vrut sa profite cumva de momentul delicat in care se afla Partidul National Liberal. “Este evident ca Basescu vrea sa profite de situatia in care se afla PNL. De altfel, presedintele a vorbit despre acest subiect de fiecare data cind pe scena politica nationala au existat tensiuni. Sint convins ca alegerile parlamentare vor avea loc in 2008 si nu mai devreme”, a incheiat Strunga.

PRM chiar vrea

Si peremistii cred ca anul viitor nu vor fi organizate alegeri parlamentare. Senatorul PRM Carol Dina a aratat ca “singurul partid care vrea anticipate este PRM”. “Orice roman trebuie sa inteleaga ca niciun partid politic din tara noastra nu este dispus sa plece de la guvernare in momentul in care Romania va intra in UE. Incepind de anul viitor vor veni fonduri structurale in Romania. Nimeni nu este atit de nebun incit sa plece de la guvernare si sa piarda administrarea unor fonduri de sute de milioane de euro”, a completat senatorul PRM de Galati.

In ciuda declaratiilor facute de politicieni la ore de maxima audienta, e sigur ca nici un partid nu vrea alegeri organizate inainte de termen. Motivul este constituit de faptul ca, indiferent de culoarea politica, niciunul dintre cei ajunsi in puncte-cheie ale administratiei centrale nu este atit de inconstient incit sa renunte la gestionarea milioanelor de euro care vor veni incepind de anul viitor din UE spre Romania.