Senatorul Sorin-Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata: "Nici cerul nu este o limita pentru indolenta portocalie!"

"Daca intreruperea este pana la sfarsitul lunii martie, efectul este absolut zero pentru ca platile celor care desfasoara si deruleaza aceste programe se fac.
Daca perioada va fi atat de scurta, de trei saptamani, nu este absolut nici o problema, din nici o perspectiva, nici pentru cei care deruleaza, cu atat mai putin pentru economie. Ponderea lor nu este spectaculoasa, din pacate. Macar daca am fi avut mai multe fonduri, sa avem ce intrerupe cu adevarat. Aici e alta problema. Am primit garantii de la Ministerul Muncii si Ministerul Afacerilor Europene ca lucrurile pot fi controlate pana la sfarsitul lunii martie".
Nu, stimati colegi. Aceasta nu este nici o declaratie interpretata. Nu este nici o declaratie facuta de catre Opozitie pentru a pune bete in rotile Puterii. Nu este nici o declaratie facuta de un neica nimeni.
Aceasta declaratie halucinanta este facuta de nimeni altul decat de purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei, Dan Suciu, portavocea a ceea ce se vrea a fi un prim-ministru independent de sforile trase de la Cotroceni.
O mostra portocalie de sfidare, lipsa de respect si completa nepasare.
Declaratia tipica care, subliminal, transmite: nu ne pasa si nu ne speriati.
Un comportament ce seamana cu reactia la pedeapsa lui Goe care scoate limba si face " sac".
Saptamana trecuta, dupa cum bine stiti, Comisia Europeana a decis intreruperea platilor catre Romania in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane. Un program cu o valoare de 3,5 miliarde de euro.
Cauza?
Deficiente majore ale sistemului de management si control al POSDRU ce privesc procedurile de selectie a proiectelor si verificarea de prim nivel.
Intr-o tara devenita mosia celor confunda puterea cu tirania si cu umilinta extrema a unui intreg popor, mai este de mirare ca, acum, se descopera ca nu au fost suficienti banii Romaniei si ca cei europeni reprezinta un interes mai mare?
Cum spunea domnul purtator de cuvant:
"Nu este o surpriza..."
Nu, nu este, din pacate. Era doar o simpla chestiune de timp pana ca acest robinet sa fie inchis din vina exclusiva a acestor asa-zisi guvernanti!
Ce sa fie de mirare cand Puterea, laolalta cu consilierii si acolitii ei, a gasit diverse modalitati de a se imbogati si de pe urma fondurilor europene?
Ce este de mirare cand, a fi consilierul presedintelui Camerei Deputatilor reprezinta si calea de a face multi, multi bani exact din ce? Aceeasi manageriere si verificare a proiectelor pentru obtinerea fondurilor europene.
In tot acest timp, decizia Comisiei Europene se sfideaza cu nonsalanta.
Ce s-a petrecut saptamana trecuta in privinta Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane nu este decat o alta situatie, din ce in ce mai des intalnita, din pacate, prin care actuala Putere ne arata tuturor ca nu ii (mai) pasa. De nimeni si de nimic. Indiferent ca e din Romania sau din alta parte.
Doamnelor si domnilor, condamn cu asprime aceasta atitudine si regimul indolentei care a aruncat tara in haos, iar pe romani i-a condus la o viata fara speranta.
Consider ca sfidarea a mers prea departe! Pe aceasta cale, dau un singur sfat guvernarii dezastrului portocaliu. Atentie! Anul acesta vine momentul in care voi veti fi sfidati!