Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, a anuntat ieri ca va sustine Guvernul Tariceanu atat timp cat va respecta programul de guvernare.
Noul lider al Grupului Parlamentar PNL al Camerei Deputatilor, Crin Antonescu, a declarat ieri ca a revenit in fruntea grupului cu cele mai bune intentii in momentul in care formatiunea sa politica, ca factor principal al Coalitiei de guvernare, „are nevoie de o maxima solidaritate si de o unire a tuturor eforturilor“ pentru a continua programul de guvernare si promisiunile din campania electorala.
Cu toate ca sunt cunoscute divergentele dintre el si premierul Calin Popescu-Tariceanu, Antonescu a subliniat ca acestea „nu vor afecta colaborarea dintre grupurile parlamentare si Guvern“ si ca grupul parlamentar PNL nu poate fi decat proguvernamental. El insa nu s-a sfiit sa dea un avertisment voalat lui Calin Popescu-Tariceanu, afirmand ca deputatii liberali vor sustine „neconditionat“ Executivul, „atata vreme cat Guvernul isi aplica neconditionat programul guvernamental, pe care PNL l-a sustinut.“
Crin Antonescu a mai spus ca functia de lider parlamentar, obtinuta la Camera, nu ii confera apartenenta automata la structurile de conducere ale PNL.
El a adaugat ca va avea „statutul de invitat la sedintele forurilor de conducere“, pentru informare si comunicare la nivel de partid.