Un numar de 16 consilieri locali din judetul Buzau au fost exclusi din PD-L pe motiv ca nu s-au implicat in campania electorala pentru alegerile parlamentare sau mai grav ca au sustinut candidatii altor formatiuni politice.
Potrivit secretarului general al PDL Buzau, Ion D. Popescu, citat de Mediafax, decizia de a-i exclude din partid pe cei 16 consilieri locali din judet a fost luata in cadrul Biroului Permanent Judetean al formatiunii politice. Cei 16 sunt acuzati ca nu s-au implicat in campania electorala pentru alegerile parlamentare, mai exact ca nu au sustinut candidatii PDL ci pe cei ai altor partide. In fapt, cei sanctionati sunt din localitati care au facut parte din colegiul numarul 5, surse din PD-L sustinand ca democrat-liberalii proaspat exclusi din partid l-au sustinut pe social -emocratul Marian Ghiveciu, ales deputat in urma scrutinului din 30 noiembrie.
Marian Ghiveciu este un personaj controversat avand in cercetare pe numele sau mai multe dosare penale pentru afaceri cu teren. In acelasi colegiu in care castigator al unui fotoliu de deputat a fost desemnat Marian Ghiveciu au candidat din partea PDL Gratiela Iordache si din partea PNL, Catalin Predoiu.
Conform lui Ion D. Popescu, consilierii exclusi din PDL sunt din localitatile Glodeanu Sarat, Glodeanu Silistea, Scutelnici ori Pogoanele, "unde au fost probleme deosebite".
Sursa citata a adaugat ca cei 16 consilieri locali vor fi inlocuiti cu urmatorii clasati la alegerile locale din vara pe listele democrat-liberalilor, urmand ca noile figuri sa fie validate la sedintele ordinare de consiliu local din ianuarie, anul viitor.