Poluarea produsa de Combinatul Siderurgic a devenit insuportabila pentru cei mai multi dintre galateni. Din acest motiv peremistii din orasul nostru i-au cerut premierului Calin Popescu Tariceanu sa trimita la Galati o echipa de specialisti in protectia mediului.

“Cum autoritatile de la Galati nu au dat semne ca vor sa ia masuri serioase impotriva poluatorului nr. 1, am cerut ajutorul premierului Tariceanu. In consecinta, in perioada 26 octombrie - 15 noiembrie, a fost realizat un control de catre responsabilii in domeniu din Bucuresti si judetul nostru. In urma controlului a fost realizat un raport pe care vreau sa-l trimit Consiliului Judetean, Consiliului Local si prefectului Mihai Capra. In acest fel consilierii ar putea sa stabileasca un program de masuri prin care sa impuna Combinatului Siderurgic sa-si fac datoria”, a declarat senatorul PRM de Galati Carol Dina.

Parlamentarul peremist a mai aratat ca programele asumate de investitorii indieni in momentul privatizarii Sidex nu au fost duse la indeplinire. “Pentru perioada 2004-2006 suma totala a investitiilor planificate in programul de conformare a Combinatului este de 44 de milioane de euro. Acesti bani reprezinta insa doar 40% din obligatiile asumate de investitori, care erau de 109 milioane de euro. Din aceasta obligatie redusa s-a realizat numai 18%”, a declarat Dina.

Senatorul a mai aratat si ca recent a intrebat la AVAS care este situatia obligatiilor de protectie a mediului asumate de Sidex prin contract si i s-a raspuns ca lucrurile sint in ordine.