Primaria Targu Jiu a alocat 750.000 de lei pentru actiunile de deszapezire din aceasta iarna, banii urmand sa fie folositi de SC Edilitara Public SA, care a luat locul fostei Directii de Servicii Comunale.

Pentru a face fata unei ierni grele, autoritatile din Targu Jiu au alocat deja 750.000 de lei. Daca vor fi inregistrate caderi masive de zapada, reprezentantii SC Edilitara Public sustin ca numai intr-o singura luna ar putea fi cheltuita suma de 400.000 de lei, adica mai mult de jumatate din banii repartizati pentru intreaga iarna. Prognozele nu sunt deloc incurajatoare, iar autoritatile locale au inceput pregatirile pentru sezonul rece. In acest an, pentru Targu Jiu este nevoie de 25 de utilaje de interventie, iar pentru a-si completa parcul auto, SC Edilitara Public va achizitiona in perioada imediat urmatoare patru buldoexcavatoare si autobasculante. De asemenea, s-au cumparat 400 de metri cubi de material antiderapant, necesarul fiind de 1.500 de metri cubi. Pentru interventia in zona centrala a orasului, unde a fost turnat beton amprentat, si pe trotuarele acoperite cu pavele va fi achizitionata cantitatea de 150 de tone de clorura de calciu.

Echipamente de la reduceri

Intrucat nu au avut fonduri suficiente pentru cumpararea de echipament de protectie pentru angajatii care vor fi angrenati in actiunile de deszapezire, sefii Edilitara Public au ajuns la o intelegere cu SC Distrigaz.
"Am avut noroc ca dansii au ramas in stocuri cu echipamente de lucru si acum vor sa lichideze stocul. Ni le ofera la pret redus: pufoaica si combinezon. Pretul este de 25 de lei pentru un echipament complet si luam de la ei. Nu gaseam altceva mai ieftin in alta parte. Conform legii, 50% din pret suporta societatea, 50% angajatul. Daca iarna va fi foarte grea, ne asteptam sa cheltuim pana la 400.000 de lei pe luna. Daca va fi o iarna usoara, costul lunar al interventiilor va fi undeva la 100.000 de lei, iar media - la 250.000. Sa speram ca macar la Targu Jiu nu va cadea atat de multa zapada. Am inceput deja sa facem aprovizionarea cu material antiderapant: sare, combustibil si alte echipamente pentru a nu fi prinsi pe picior gresit", a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA din Targu Jiu.