Aurelian Pavelescu a fost ales sambata, la Congresul extraordinar al Partidului National Taranesc - Crestin Democrat (PNT-CD). Potrivit lui Pavelescu, in sala au fost peste 700 de taranisti si invitati, 480 reprezentand numarul delegatilor cu drept de vot. "Aici (n.r. - la congres) e partidul statutar si legal. In 2008, Sarbu a facut un congres pe care noi l-am contestat in instanta si nu a fost validat", a mai spus Pavelescu.
PNT-CD - aripa Radu Sarbu considera "nul de drept" congresul de sambata. "Asa-zisul congres al PNT-CD nu va avea alta consecinta decat prelungirea proceselor in care Marian Milut a tarat partidul", afirma Radu Sarbu. In opinia sa, "incepand sa piarda in instanta - in ciuda sprijinului acordat presedintelui Basescu -, Milut s-a retras iar stafeta a fost preluata de Aurelian Pavelescu, care vrea acum sa confiste PNT-CD, pentru a-l tranzactiona in interes personal". Sarbu este de parere ca impotriva PNT-CD se poarta o lupta care are drept scop recuperarea culoarului crestin-democrat in viata politica romaneasca. "Cata vreme exista PNT-CD, chiar la o cota de 2% in preferintele electoratului, nimeni nu va crede ca un alt partid reprezinta crestin-democratia in Romania. Ultimele atacuri la adresa noastra vin dinspre Traian Basescu si PD-L, care se pregateste sa-si schimbe din nou denumirea, doctrina si echipa de conducere", sustine liderul taranist.

Dan Diaconescu se crede detinut politic

La lucrarile Congresului Extraordinar al PNT-CD a fost prezent si patronul OTV, Dan Diaconescu, care a transmis celor prezenti un mesaj de salut din partea Partidului Poporului, despre care a precizat ca inca nu a fost infiintat, fiind in prezent "in ilegalitate", asa cum a fost odata si PNT-CD. "E pentru prima oara cand pot si eu vorbi in fata dumneavoastra, a venerabililor lideri taranisti si in calitate de detinut politic, ca si multi dintre dumneavoastra. De fapt, cred ca sunt cel mai tanar dintre detinutii politici in aceasta sala, sunt ultimul dintre arestati, sa speram ca eu voi incheia aceasta lista si sa speram ca impreuna si cu dumneavoastra se vor termina arestarile pe criterii politice in Romania", a spus Diaconescu.






Imediat dupa participarea la Congresul PNT-CD, Dan Diaconescu a fost intr-o emisiune TV si a declarat ca nu Traian Basescu a stat in spatele arestarii sale, ci trioul Blaga-Videanu-Berceanu. Patronul OTV nu a adus si probe in sustinerea afirmatiilor, care au fost dezmintite de Adriean Videanu.