Primarul Craiovei si-a reluat ieri audientele, oferindu-se sa-i primeasca pe toti cetatenii "nerezolvati" de viceprimari sau de directorii si sefii de servicii din subordine
Intors la carma Primariei Craiova, Antonie Solomon si-a reluat ieri audientele. Aproape 20 de persoane au venit la el sa-i ceara ajutorul pentru diverse probleme - de la solicitari de locuinta ori amanarea platii chiriei, la abonamente gratuite ori ajutoare financiare.

"Ne propunem de zece ani sa curatam doar un oras si tot nu reusim"

Primul care a intrat in audienta a fost Catalin Zamfir, care i-a propus lui Solomon ca primaria sa participe la actiunea "Let’s do it, Romania", care isi propune sa faca intr-o singura zi, pe 24 septembrie 2011, curatenie in intreaga tara.
"Sa-mi spuneti si mie cum faceti voi sa curatati o tara intreaga intr-o singura zi, ca noi ne propunem de zece ani sa curatam doar un oras si tot nu reusim", i-a raspuns primarul, cu umor. Edilul i-a promis apoi ca municipalitatea va lua parte, fara discutie, la aceasta actiune.

"Cat voi fi eu primar, n-o sa concesionam parcarile dintre blocuri"

In discutia purtata cu o alta persoana venita la audiente, Antonie Solomon a mentionat ca este total impotriva concesionarii parcarilor si ca nu se va face asa ceva in Craiova cat timp este el primar.
Craioveanca Mihaela Preda, domiciliata pe strada Caracal, a venit sa-i solicite primarului sa... desfiinteze locul special de parcare amenajat de primarie chiar in aceasta luna la blocul 43 din Valea Rosie pentru un vecin de-al sau.
"Parerea mea este ca nu a fost creat corect acest loc de parcare, in sensul ca a fost facut pe partea cealalta a blocului, unde parcam noi, era locul nostru de parcare. Cat despre beneficiar, eu cred ca asa cum in trafic este om normal, iar masina lui este una obisnuita, fara sa aiba dotari specifice persoanelor cu handicap, n-ar trebui sa aiba nici tratament preferential", i-a spus Mihaela Preda.
Edilul i-a raspuns insa femeii ca respectivul loc de parcare nu era al ei, ci era un loc public de parcare, asa ca primaria n-a facut nici un abuz prin amenajarea lui pentru o persoana cu handicap.
"In Craiova, fiecare parcheaza unde vrea, cu exceptia locurilor pentru persoanele cu handicap. Si asa o sa ramana. Sa fie clar, n-o sa concesionam niciodata parcarile dintre blocuri, cel putin cat timp voi fi eu primar. La Brasov a iesit circ cu asta si nu vreau sa se ajunga la fel si la Craiova, sa va dati in cap la licitatie pentru un loc de parcare", a declarat Antonie Solomon.
Cat despre posesorul locului de parcare pentru persoana cu handicap, a ramas ca la inceput. "Prin lege suntem obligati sa-i facem acest loc de parcare. Daca actele arata ca este persoana cu handicap - si sunt sigur ca asa este, altfel nu i s-ar fi amenajat loc de parcare -, respectivul are acest drept", a mentionat edilul.

"Pentru carturi si biciclete exista Parcul Tineretului"

Doi oameni de afaceri care, pana nu demult, ofereau spre inchiriere carturi si masinute in Parcul 'Romanescu' au venit in audienta la Solomon pentru a-l ruga sa-i reprimeasca in parc. Primarul nici n-a vrut sa auda de asa ceva.
"Nici nu intra in discutie asa ceva! Sa nu mai aud de carturi sau de biciclete in Parcul 'Romanescu'"! Asta e parc istoric, trebuie sa fie sanatoriu in aer liber, fara nici un fel de tiribomba sau de cine stie ce masinute. Nu ne batem joc de ceea ce altii au construit cu migala. Daca vreti carturi sau biciclete, duceti-va in Parcul Tineretului! Aveti acolo 12 km de alei la dispozitie! Puteti sa faceti si concursuri, aveti destul loc. Oamenii care merg acolo chiar se plang ca nu au suficiente mijloace de distractie", a spus Solomon.
In privinta masinutelor electrice pentru copiii de pana la cinci ani, primarul s-a aratat totusi ceva mai ingaduitor, acceptand sa delimiteze o zona pentru acestea, in vecinatatea chioscului fanfarei.

"Te demolam daca nu platesti"

Printre cei veniti in audienta s-a aflat si Ioan Radu, patronul unei frizerii din Craiovita Noua. Radu s-a plans ca primaria i-a calculat gresit chiria pentru spatiul ocupat: "Sunt bun platnic, dar mi s-au pus in plus vreo 5.000 de lei la chirie, pe langa care mi se cer si majorari".
Gheorghe Popescu, de la Serviciul Contracte si Autorizari, i-a explicat primarului ca situatia nu sta chiar asa: "La masuratoare am descoperit ca ocupa cu 17 mp mai mult. Pentru aceasta suprafata i-am recalculat chiria, dar de un an nu mai vrea sa plateasca. Are la noi o restanta de 8.700 de lei".
"Iti promit ca o sa te cautam noi zilele astea. O sa vin acolo sa vad despre ce e vorba. Dar, daca e asa cum zice domnul Popescu, te si demolam daca nu platesti", i-a promis Solomon.
Ion Anghel, din Craiovita Noua, bloc 32, a venit sa se planga edilului ca Politia Locala l-a somat sa-si dea jos singur balconul, altfel va fi demolat de primarie pe cheltuiala lui.
"E pe langa Scoala 30, nu deranjeaza pe nimeni", i-a spus lui Solomon proprietarul balconului.
Directorul Politiei Locale, Octavian Mateescu, avea insa tema facuta, prezentandu-i imediat primarului o fotografie a balconului cu pricina. Cand a vazut constructia, Solomon a exclamat: "Bai, ce-ai facut acolo? Asta nu-i balcon, e casa!". I-a promis totusi cetateanului ca va veni personal la fata locului sa vada cum sta treaba cu acel balcon.