Liberalii i-au gasit deja un loc ministrului demisionat Teodor Atanasiu. Ieri, premierul Calin Popescu-Tariceanu a semnat decizia de eliberare a lui Razvan Orasanu din functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), precum si decizia prin care fostul ministru al Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, preia conducerea AVAS.
Deciziile vor intra in vigoare la data publicarii in "Monitorul Oficial" al Romaniei.
Razvan Orasanu a fost anuntat de premierul Tariceanu, in sedinta de guvern de miercuri, ca va fi inlocuit in functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului de catre Atanasiu. "Am aflat de la premier ca a fost o decizie politica si am insistat ca aceasta decizie sa fie semnata astazi, astfel incat de maine AVAS sa aiba un nou presedinte", a declarat ieri Orasanu. El a mai spus ca a fost asigurat de premier ca nu exista motive de nemultumire la nivel tehnic in ceea ce a intreprins.
Fostul presedinte al AVAS, Razvan Orasanu, a sustinut ca abordarea exclusiv economica, tehnica, a mandatului sau, fara implicare politica, a deranjat anumite persoane. "Am inteles sa indeplinesc mandatul intr-un mod profesionist, economic, tehnic, si probabil ca am suparat. Nu cred ca am fost incomod pentru Guvern, am fost incomod pe zona sindicala, pe zona politica locala, in special la Brasov", a explicat Orasanu.
El a afirmat ca Atanasiu va avea avantajul sustinerii politice, avand in vedere ca, in afara de mandatul sau, toate numirile la institutia de privatizare s-au facut pe criterii politice. "Probabil un politician va avea o viziune mai larga si va reusi sa dea niste raspunsuri de nuanta acolo unde eu am fost foarte transant, si sa rezolve altfel situatiile din anumite zone sensibile, unde exista un interes politic puternic", a spus Orasanu.
Acesta a primit din partea premierului Tariceanu, potrivit NewsIn, doua oferte: reluarea postului de consilier al prim- ministrului sau vicepresedinte AVAS. (D.P.)