Pe ordinea de zi a sedintei de consiliu local ce va avea loc in aceasta seara se va afla si un proiect de hotarire referitor la scumpirea apei reci si a serviciului de canalizare. Este stiut ca nici unul dintre alesii locali nu s-a grabit sa precizeze procentul exact cu care se vor majora tarifele la cele doua servicii prestate de societatea Apa Canal, insa ieri consilierul social-democrat Ovidiu Cristoloveanu a dezvaluit marele secret. Tariful la apa rece va creste cu 37 de procente, iar la serviciul de canalizare cu 35 de procente. Alesul local a mai spus si ca trei procente din sumele ce vor fi colectate de furnizorul de apa potabila vor fi destinate proiectelor de modernizare si dezvoltare a retelelor de apa si canalizare. Fondul realizat din procentul de 3% va fi folosit doar cu aprobarea primarului.

"Cresterea tarifului este motivata in primul rind de faptul ca societatea trebuie sa demonstreze ca poate sustine proiectul de modernizare a retelei de apa si canalizare. Daca nu face asta, proiectul cu finantare ISPA va fi in pericol", a precizat Ovidiu Cristoloveanu.

In cazul in care consilierii locali vor vota proiectul asa cum a trecut el prin comisiile de specialitate ale Consiliului Local, pretul apei reci va fi de aproximativ 2,37 lei/mc. Actualul tarif al apei potabile este de 1,73 de lei/mc.

Ovidiu Cristoloveanu a mai spus ieri si ca municipalitatea va monitoriza atent activitatea de la Apa Canal si Apaterm pentru ca situatiile financiare de la cele doua societati sa se imbunatateasca.