Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, la Iasi, ca Traian Basescu a trecut la un santaj mizerabil, incercand sa sperie lumea ca FMI nu va mai da banii din transele de imprumut si ca nu vor fi bani de pensii, acelasi santaj fiind aplicat si Parlamentului prin sperietoarea dizolvarii acestuia.
"Traian Basescu duce lucrurile intr-o logica de genul 'ori eu, ori voi'. El refuza premierul desemnat de majoritatea din Parlament si a trecut la un santaj mizerabil. El sperie categoriile amarate, in primul rand pensionarii, ca FMI nu ne va mai da banii si ca nu vor mai fi fonduri pentru acordarea pensiilor si a salariilor. De asemenea, seful statului incearca sa exercite un santaj inacceptabil si asupra parlamentarilor ca daca nu voteaza guvernul sau va dizolva Parlamentul", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, sustinuta la Iasi, liderul PNL Crin Antonescu.
Presedintele PNL a mai spus ca Traian Basescu vrea sa desemneze ca premier un om de la PD-L, fara a tine cont ca acest partid se afla in minoritate.
"Cel care prelungeste criza este Traian Basescu, nu PNL. El face asta pentru ca premierul propus de noi, Klaus Iohannis, nu este omul de casa al domniei sale. Presedintele actioneaza cu iresponsabilitate, fiind un agresor, nu la adresa PNL, ci a sistemului de drept din Romania. Nici Ceausescu nu si-a permis sa ameninte oamenii ca el are un stilou si ca face ce vrea cu el", a afirmat liderul PNL.
Crin Antonescu a mai spus ca, in cazul in care Lucian Croitoru se va prezenta in Parlament pentru votul de investitura a unui nou guvern, PNL fie nu se va prezenta la vot, fie nu-l va vota.
"Iohannis nu e papusa mea, da‘ crede cineva ca Lucian Croitoru nu e papusa lui Basescu?", a spus Antonescu.
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la RRA, ca in contextul in care Romania nu primeste banii de la FMI si UE, orice Guvern, fie investit, fie interimar, va trebui sa decida "unde nu face platile", adica fie sa nu plateasca integral salariile si pensiile, fie sa nu plateasca investitiile
Riscul iminent legat de plata salariilor si pensiilor este din decembrie, a spus Basescu, referindu-se la perspectiva in care FMI si UE nu livreaza banii din transele de imprumut din cauza lipsei unui Guvern.
Basescu a spus ca, astfel, se dovedeste ca adoptarea motiunii a fost o eroare.