Salariatii Primariei Logresti, judetul Gorj, nu si-au mai primit banii pe ultimele doua luni, din cauza ca organigrama institutiei nu a fost inca votata in consiliul local, desi a primit avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Angajatii Primariei Logresti nu si-au luat lefurile din cauza ca alesii locali nu au aprobat organigrama de functionare a institutiei. Primarul din Logresti, Ion S. Baluta, si consilierii locali se afla in conflict inca din luna august, de cand a fost pusa in discutie si supusa aprobarii consiliului local organigrama cu numarul de posturi ramase in urma restructurarilor. Astfel, dintr-un total de 24 de angajati, atat primarul, cat si alesii locali au cazut de acord sa ramana 22, doi salariati urmand sa fie restructurati. Scandalul a inceput in momentul in care seful primariei si alesii comunali nu s-au mai inteles cine sa fie viitorii disponibilizati si din care compartimente. In timp ce Ion Baluta ar dori ca paznicii sa fie pastrati, consiliul local vede organigrama structurata intr-un cu totul alt mod.

A primit avizul ANFP pe o organigrama

Potrivit primarului din Targu Logresti, Agentia Nationala a Functionarilor Publici a aprobat in vara organigrama conform viziunii organizatorice a edilului, insa aceasta nu a primit si votul consiliului local. Suparati ca nu si-au putut impune punctul de vedere, consilierii locali au luat din nou in dezbatere organigrama, au pastrat numarul de posturi, respectiv 22, dar au reorganizat compartimentele primariei. "Eu am primit girul consiliului local sa merg la ANFP cu alta organigrama realizata, cum au dorit ei si in functie de interesele lor. Nu stiu cine le-a bagat in cap ideea ca avizul ANFP este consultativ si ca se poate decide la nivel local modul in care va arata organigrama. Am primit pe 1 octombrie un raspuns de la ANFP ca a doua organigrama, a consilierilor locali, nu poate primi avizul si ca ramane valabil avizul dat pentru prima organigrama, cu care ei nu sunt insa de acord. Este si normal ca Finantele sa nu alimenteze conturile primariei pentru a face plata salariilor, din moment ce nu au temei legal sa faca acest lucru. Noi trebuia sa le transmitem documentele cu organigrama aprobata, dar nu am avut ce. Din luna august nu a mai luat nimeni bani la primarie, nici restructurarile nu le-am mai facut si am ramas tot cu 24 de angajati, in loc de 22. Suntem complet in aer in acest moment", a mentionat primarul din Logresti.

Fac din nou sedinta

Potrivit lui Ion S. Baluta, Consiliul Local din Logresti se va reuni astazi intr-o sedinta extraordinara, in incercarea de a vota organigrama, care sa permita intrarea in legalitate si posibilitatea ca angajatii primariei sa isi primeasca salariile restante. Primarul a declarat ca nu stie ce se va intampla daca nici de aceasta data organigrama nu va primi avizul consilierilor locali. "Am trimis adrese peste tot. Si la minister. Am informat pe toata lumea. Am vorbit si la consiliul judetean, si la prefectura si nu stiu nici ei ce se poate face in acest caz. Este necesar votul consiliului local. Sper ca vor intelege pana la urma si vor face in asa fel incat toata lumea sa isi ia salariile. Daca nu, nu mai stiu ce voi face", a afirmat Ion Baluta. La randul sau, Marius Radu, consilier local la Logresti, a declarat ca alesii locali vor sa afle si ei de la primar de ce nu au mai fost platite salariile: "O parte a consilierilor locali vor sa afle de ce nu au mai fost achitate aceste salarii. De doua luni, oamenii stau fara leafa si primarul trebuie sa stie ca se intampla acest lucru. Mai mult decat atat, are si un comportament plin de jigniri si cuvinte urate fata de consilieri. Nu stim daca acesta este un comportament de primar", a spus consilierul local Marius Radu.