Cotidianul.ro informeaza : Plesu ii mai trage una lui Basescu
Eseistul Andrei Plesu ii raspunde printr-o parabola presedintelui Traian Basescu, cel care amenintase ca va face dezvaluiri despre perioada in care primul i-a fost consilier. Plesu sustine ca Traian Basescu nu ar fi nici matur, nici abil, nici destept.
"Un om s-a luat in vorbe cu un alt om, aflat, temporar, intr-o importanta dregatorie. N-ar fi facut-o, poate - mai ales ca il sustinuse candva -, daca nu s-ar fi simtit zgandarit de tot soiul de pozne ale dregatorului, care de care mai naravase, mai rastite, mai pe-alaturi cu drumul. Nu ca el ar fi fost perfect, dar s-a gandit ca unui ins puternic, unui barbat adevarat ii esti mai de folos aratandu-i greselile, decit cadelnitandu-l bleg, de dimineata pana seara. Din pacate, ca toti zgandaritorii, zgandaritorului nostru nu-i placea sa fie, la randul lui, zgandarit. S-a infuriat. Si s-a trezit adaugand inca o boacana la multele, maruntele si mai putin maruntele boacane ale dregatoriei sale", scrie Andrei Plesu in Dilema Veche.
"In ce a constat galceava? Bombanitorul i-a facut preopinentului sau cateva reprosuri. Ca, de pilda, nu stie destula istorie, ca vorbeste cam buruienos, ca se saboteaza singur instrainandu-si de-a valma si prieteni, si dusmani, ca nu e destul de respectuos cu propria sa dregatorie si ca nu prea citeste. E enervant, nu zic, sa auzi astfel de hartuieli. Dar daca esti un ins matur, sau macar abil, daca dispui de o picatura de umor si de foarte, foarte multa inteligenta (in afara desteptaciunii tale native), ai la indemana mai multe feluri de a raspunde decent", mai scrie Plesu.
In finalul editorialului din Dilema Veche, Andrei Plesu spune ca dregatorul, adica Traian Basescu, "ar trebui sa ia o hotarire curajoasa, de natura sa-i amuteasca pe toti: sa-si ceara scuze sau sa faca marile dezvaluiri denigratoare pe care, din bunatate si decenta, le-a tinut pana acum secrete".