Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, lasa si ea la o parte respectul cuvenit superiorului sau si, in cunoscutul obicei al ministrilor democrati, il critica pe premierul Calin Popescu-Tariceanu pentru initiativa de constituire a unui colectiv de lucru pentru restructurarea si reorganizarea agentiilor de dezvoltare regionala. "Au picat patru liberali din cer intr-o comisie de evaluare care constata ca vom schimba regiunile sau Agentiile de Dezvoltare Regionala (ADR) sau le eficientizam. Au picat printr-o decizie a premierului, care iarasi intelege descentralizarea si continuarea masurilor de reforma din Biroul Permanent al PNL, nu din Guvern. Premierul nu a inteles ca descentralizarea inseamna sa ai un cadru legal, o lege-cadru, sa nu te joci cu aceste lucruri", a spus ministrul Integrarii Europene la un seminar organizat la Cluj-Napoca.
Boagiu considera ca momentul constituirii acestui grup de lucru este prost ales, cu cinci luni inainte de aderarea la UE, "cand de la 1 ianuarie trebuie sa gestionezi fondurile". "Exista obiceiul acesta in Romania, sa facem comitete si comisii cu diversi tovarasi cazuti din partidele politice, de data asta din PNL. Nu stiu ce-si imagineaza premierul ca face special in situatia asta. Daca schimbam acum structuri, inseamna ca suntem inconstienti, ca am muncit pana la 26 septembrie numai ca sa ne facem poze, cu un panou mare, cu galben si albastru in spate", a spus Boagiu.
Ministrul Boagiu s-a pronuntat pentru eficientizarea ADR-urilor prin modificarea echipelor regionale care selecteaza proiectele, astfel incat acestea sa nu mai fie selectate politic. (M.F.)