Presedintele filialei PD-L din sectorul 2, Anca Boagiu este dispusa sa isi negocieze cu PSD, candidatura intr-un colegiu din sectorul 2.
Surse din conducerea PD-L, citate de Amosnews, sustin ca Boagiu doreste sa obtina de la PSD doua colegii in acest sector, unde sa candideze impreuna cu fostul ministru al Sanatatii, Mircea Cinteza. Cei doi democrat-liberali doresc ca PSD sa nu trimita candidati puternici, unde vor evolua ei, iar in schimb, PD-L nu va face concurenta PSD in celelalte colegii.
Aceasta decizie se datoreaza faptului ca PSD porneste drept favorit, la alegerile parlamentare, in sectorul doi - candidatii social democrati urmand a fi sustinuti de catre primarul acestui sector, Neculai Ontanu.
De altfel, Boagiu a dorit, in ultimele saptamani, sa se orienteze spre un colegiu din sectoarele 3 sau 6, acolo unde alegerile locale au fost castigate de catre PD-L.
Cu toate acestea, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, a refuzat candidatura lui Boagiu, iar zilele trecute primarul sectorului 6, Cristian Poteras, a sfatuit-o pe democrat liberala sa candideze in sectorul pe care il conduce.
Conform unor surse din PD-L, Poteras i-ar fi transmis lui Boagiu ca "atitudinea ei tradeaza teama" si "reprezinta un exemplu negativ pentru restul democrat-liberalilor".
La sectorul 2, unde Primaria a fost adjudecata de social democratul Neculai Ontanu, PD-L se fereste sa intre in competitie cu lideri importanti.
Presedintele PD-L de la sectorul 2, Anca Boagiu va candida impreuna cu Mircea Cinteza, Catalin Militaru (fost presedinte al PLD sector 2), Romeo Pop si Dan Cezar Ionescu (candidat al partidului la Primaria de sector).