Anca Alexandrescu, fosta consiliera a lui Adrian Nastase, a declarat ca il sprijina in campania pentru prezidentiale pe Sorin Oprescu "pentru ca este dezamagita de unii lideri ai PSD" si crede ca Mircea Geoana nu-l poate invinge pe Traian Basescu. Anca Alexandrescu se va ocupa de relatia cu presa in echipa de campanie a primarului.
Justificandu-si parasirea barcii PSD, Anca Alexandrescu a precizat ca nu are nici o legatura Adrian Nastase cu decizia ei. "Este decizia mea. Nu am fost angajata nici la partid, nici la Parlament. L-am ajutat pe domnul Adrian Nastase exact din aceleasi motive: o relatie de prietenie, care ramane chiar daca nu mai colaborez cu dansul".
Noul "ajutor" al lui Oprescu a declarat ca daca va fi data afara din PSD nu este nicio problema. Ea a mai precizat ca unul din motivele pentru care a luat aceasta decizie, de a pleca la Sorin Oprescu, a fost dezamagirea ca dupa atatia ani de munca pentru acest partid nu a avut loc in echipa de campanie. "Sunt dezamagita de cativa oameni din conducerea PSD si de deciziile lor.Foarte multi oameni din teritoriu, care pe moment nu vor sa-si dezvaluie identitatea, s-au oferit sa-l sprijine pe Sorin Oprescu. Ca si pe mine, domnul Mircea Geoana nu i-a convins ca-l va invinge pe Traian Basescu", a spus Anca Alexandrescu.
Iata ce scrie Anca pe blogul personal: "Am ales sa il ajut pe Sorin Oprescu. O spun direct si deschis. Nu am putut vorbi pana acum despre asta pentru ca Sorin nu isi anuntase candidatura. Am vorbit inca de anul trecut despre relatia de prietenie care ne leaga de peste 15 ani. Cu toate astea, raman membru PSD desi unii se vor repezi sa ma dea afara din partid. Asa e ordin de la conducerea de partid. Deh...
Am ales sa il ajut pe Sorin Oprescu pentru ca ma intereseaza viitorul copiilor mei. Acum, fiind parinte vad lucrurile cu totul altfel. Am insa si un gust amar in legatura cu ceea ce se intampla in interiorul PSD. Nu numai experienta personala m-a determinat sa iau aceasta decizie, ci si experientele zecilor de oameni din PSD care sunt marginalizati doar pentru ca nu sunt oamenii "conducerii". Sunt preferati tradatorii de profesie care s-au perindat prin toata politica. De ce? Pentru ca au spor la adunat sacose probabil. Inchid un capitol si las in urma un Mircea Geoana care nu ma saluta de ani de zile doar pentru ca lucram cu Adrian Nastase, un Viorel Hrebenciuc pe care l-am ajutat atunci cand a avut nevoie fiul sau si care "m-a trimis acasa sa mai fac copii pentru ca tara are nevoie de copii". Nu au avut nevoie de mine in echipa de campanie. Nu dau din casa si nici nu ma plang. Am ales sa fac acest pas cu regret. Pentru ca in PSD sunt zeci, sute, mii de oameni de valoare pe care ii apreciez si ii respect.
Am ales sa il ajut pe Sorin Oprescu pentru ca eu cred in el, in sansele lui si mai am inca speranta ca mai putem trai normal in tara asta. Stiu sigur ca in turul doi Traian Basescu il va invinge pe Mircea Geoana cel mai usor. Si vreau sa lucrez intr-o echipa castigatoare. Inainte sa aflu de intentia lui Sorin eram hotarata chiar sa il votez pe Crin Antonescu. Amandoi imi plac insa ma simt mult mai apropiata de Sorin. Asadar, acestea fiind spuse, de astazi stiti ca m-am autosuspendat din postura de consilier al lui Adrian Nastase. Subliniez acest lucru pentru a nu da apa la moara celor care vor incerca sa faca o legatura intre decizia mea si domnia sa. Relatia de prietenie ramane insa".