Roxana Iordache publica pe blog articolul "OPOZITIA, IESITI AFARA DIN MAREA ADUNARE NATIONALA!", din care puteti citi in continuare prima parte.
Borfeta Anastase a mai calcat, o data, apasat pe Constitutie si a interzis prezenta poporului la adunarile parlamentului. N-a permis prezenta sindicatelor la balcon si nici a invitatilor opozitiei, cand Boc si-a angajat ce nu are pe Codul Muncii. De ce a facut Borfeta (inca) una ca asta? Pentru ca poate. Si pentru ca opozitia nu poate. Asa cum si declara.
Regimul Basescu este o autocratie de facto, care e previzibil ca va deveni si de jure, prin modificarea Constitutiei.
Deocamdata, guvernantii mizeaza pe scrupulele democratice ale opozitiei. Adica, florile pudice din opozitie respecta - ceea ce e perfect - statul de drept si procedurile democratiei parlamentare, in timp ce lighioanele cinice de la putere le calca in picioare.
Regimul Basescu se axeaza pe procedee totalitare, in dispretul procedurilor de drept. Puterea guverneaza prin lipsa de procedura legala si legitima, si isi permite asta, pentru ca detine parghiile puterii. Opozitia nu detine nimic si clameaza procedurile democratice. Procedeaza conform acestor proceduri, in contrast flagrant cu puterea. Si tocmai in acest fel opozitia parlamentara legitimeaza puterea totalitara : prin simpla ei participare in cadrul legislativ sau care ar trebui sa fie legislativ si in care, de fapt, puterea isi exercita si isi legifereaza nelegiuirile.
Parlamentul e doar o anexa a guvernului. Guvernul e doar o anexa a presedintelui tarii. Separatia puterilor in stat ar fi de mult desfiintata de facto, daca Justitia nu s-ar incapatana sa-si exercite prerogativele de putere judecatoreasca, stiind ca este irepresibila. Regimul Basescu nu poate reprima puterea judecatoreasca decat daca o desfiinteaza prin decret prezidential si trimite magistratii la Canalul Dunare-Bucuresti.
Justitia e singurul obstacol in calea puterii totalitare si unica opozitie din Romania la ora actuala. Fiindca ea se opune efectiv si procedural lipsei de procedura legala a puterii actuale. Pe cand opozitia parlamentara e in complicitate cu puterea discretionara, prin simplul fapt ca o legitimeaza parlamentar.
Intrebam in postari anterioare si in mesaje postate pe blogurile unor lideri liberali ca Mihai Voicu si Varujan Vosganian, cum iesim din acest cerc vicios. De fapt, cred ca opozitia parlamentara nici nu vrea sa iasa. Ca daca ar vrea, si-ar pastra respectul fata de statul de drept si s-ar delimita de regimul Basescu, iesind din Parlament si lasand sa apara in pielea goala Marea Adunare Nationala.