Presedintele Traian Basescu intentioneaza sa participe la intalnirea parlamentarilor PD-L cu membrii Guvernului, pentru a le transmite deputatilor si senatorilor ca, daca nu sustin masurile de austeritate si Executivul este demis prin motiune de cenzura, atunci PD-L va trebui sa treaca in opozitie.
"Presedintele este asteptat la aceasta intalnire pentru a le transmite parlamentarilor PD-L un mesaj ferm, si anume ca, in opinia sa, ori sustin masurile de austeritate promovate de Guvern prin angajarea raspunderii si voteaza impotriva motiunilor de cenzura, ori Executivul va fi demis prin aceste motiuni, iar PD-L nu va mai avea ca varianta decat sa treaca in opozitie", au declarat, sambata, agentiei MEDIAFAX, surse politice.
Parlamentarii PD-L se intalnesc, duminica seara, la Snagov, cu premierul Emil Boc si membri ai Cabinetului intr-o reuniune informala in cadrul careia vor discuta despre asumarea raspunderii Guvernului pe masurile de austeritate.
Potrivit surselor citate, parlamentarii vor discuta cu membrii Cabinetului Boc despre masurile de austeritate care urmeaza sa fie aplicate in perioada urmatoare si care au determinat numeroase proteste sociale, unele chiar violente.
Membrii Executivului cauta inca de joi solutii alternative astfel incat sa incerce sa renunte la ideea reducerii pensiilor, in principal a celor mici, au precizat sursele citate.
Informatia privind intalnirea de duminica a fost confirmata indirect de catre parlamentarii PD-L de Suceava in cadrul conferintei municipale de alegeri a partidului, in cadrul careia acestia si-au exprimat speranta ca intalnirea de duminica a grupurilor parlamentare PD-L cu reprezentantii Guvernului, acestia sa reuseasca sa explice necesitatea adoptarii masurilor de austeritate.