Cele mai importante evenimente

Scena politica locala nu a inregistrat saptamina trecuta prea multe evenimente demne de luat in seama. Noroc de alegerile din cadrul Organizatiei Municipale PSD, care au facut ca spectacolul politic sa nu fie unul foarte plictisitor. Cu toate acestea nu se poate spune ca rezultatul alegerilor din PSD a fost unul surprinzator. Dumitru Nicolae a mai cistigat un mandat de presedinte, dar a fost si singurul candidat inscris in cursa.

Ar mai putea fi mentionata aici numirea liberalului Alexandros Galiatatos in functia de director general al AFDJ. Inscaunarea a fost putin surprinzatoare pentru ca, atunci cind a demisionat din functia de secretar de stat, penelistul a mentionat ca are probleme de sanatate.

Cel mai inspirat om politic

De aceasta data vom sari peste capitolul "cel mai activ partid politic" si vom trece direct la "cel mai (ne)inspirat politician". Dumitru Nicolae a reusit sa se evidentieze atunci cind i-a acuzat pe ziaristii de la "Monitorul de Galati" ca distrug parcurile din oras pentru a putea arunca vina in circa primarului.

Cele mai tari declaratii

"Am citit intr-un ziar despre un parc pentru copii din Micro 17. In acel articol se arata si o masa de tenis intoarsa cu susul in jos. Va spun eu ca acum o saptamina acea masa nu era asa. Ea a fost intoarsa in mod intentionat ca sa fie filmata mai bine", si-a dat cu parerea primarul Dumitru Nicolae.

"Cred ca votul uninominal va duce la o apropiere intre alegatori si alesi, dar si la ameliorarea imaginii Parlamentului. Votul uninominal a plecat ca o necesitate in urma unor consultari cu societatea civila", a declarat deputatul PNL de Galati Emil Strunga.