Sectia 2 Politie a cerut date privind starea civila a membrilor Biroului de Presa al PSD in urma unei plangeri facute de Alina Mungiu Pippidi, care a reclamat ca a fost calomniata si insultata.

Alina Mungiu Pippidi a depus la politie, la 25 noiembrie, o plangere penala prin care solicita verificari, pentru identificarea persoanei de la Biroul de Presa al PSD care a redactat si dat publicitatii doua comunicate de presa, la 29 si 30 septembrie. Pippidi acuza autorul celor doua comunicate de insulta si calomnie la adresa sa.
In urma acestei plangeri, politistii Sectiei 2 au facut o adresa prin care solicita date despre componenta si starea civila a membrilor Biroului de Presa al PSD pentru audierea si identificarea autorului sau autorilor articolelor respective. „Plangerea se intemeiaza pe dispozitiile articolului 279 alineat 2 litera a din Codul de Procedura Penala, care prevad ca, in cazul savarsirii infractiunilor de insulta si calomnie, daca faptuitorul este necunoscut, partea vatamata se poate adresa organului de cercetare penala pentru identificarea lui. Aceste prevederi se aplica si in cazul in care infractiunile respective au fost savarsite prin presa sau orice mijloace de comunicare in masa“, se spune intr-un comunicat difuzat ieri de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.
Purtatorul de cuvant al PSD, Diaconescu, a declarat ieri ca este in continuare decis sa-i scrie ministrului Blaga, convins ca acesta nu impartaseste un astfel de mod de gandire, specific „Militiei“. El a apreciat ca textul de lege invocat in reactia autoritatilor se refera la faptuitori si fapte deja dovedite (privind insulta si calomnia), ceea ce nu este cazul.
In opinia sa, daca un Birou de Presa al unui partid ajunge sa reprezinte un faptuitor in urma unei sesizari, inseamna ca orice structura poate fi considerata faptuitor la plangerea oricui. „Din punct de vedere politic, este aberant, nu putem functiona pe aceste principii. Facem politie politica?“, a spus Diaconescu. El a respins totodata ideea ca o structura sau o persoana sa fie considerate vinovate daca cineva face o sesizare pentru ca se simte la un moment dat calomniat, trecandu-se peste institutii care functioneaza intr-un stat democratic.