Desi PSD a demarat recent negocierile cu PUR si UDMR pentru asigurarea unei majoritati parlamentare si pentru alcatuirea noului Guvern, primind in aceste sens asigurari ferme de sprijin din partea umanistilor si a udemeristilor, liderii Aliantei PNL-PD continua sa creada ca ei se vor instala la putere.
Liderul liberal Calin Popescu-Tariceanu, premier desemnat al Aliantei, nu exclude posibilitatea formarii unui Guvern al Aliantei D.A. cu sprijinul UDMR si al PUR, actualii parteneri ai PSD. “Adrian Nastase se insala daca isi inchipuie ca PSD va alcatui viitorul Guvern impreuna cu actualii sai parteneri. Aceasta este o ipoteza complet imatura si hazardata inaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale“, a declarat Tariceanu, la sediul Aliantei D.A. din Ramnicu Valcea. Potrivit liderului liberal, o eventuala victorie a lui Traian Basescu in alegerile de duminica ar putea schimba complet datele problemei.
“Ganditi-va la un singur aspect: spre deosebire de protocolul dintre PNL si PD, pactul tehnic existent intre PSD si PUR expira la 13 decembrie 2004. In aceasta situatie, este perfect posibil ca umanistii sa vina alaturi de noi, imediat dupa victoria candidatului nostru. Viitorul guvern poate fi format cu sprijinul PUR si al altor parlamentari“, sustine Tariceanu.
“Daca scoatem din ecuatia PSD-ului mandatele obtinute de PUR, se vede cu ochiul liber ca, de fapt, formatiunea care a castigat alegerile la 28 noiembrie este Alianta D.A.“, a mai spus presedintele liberal.