Absenteismul si votul alaturi de PSD, dat de un parlamentar conservator, au facut ca unele initiative legislative ale Guvernului sa fie respinse in ultima sesiune extraordianara a Legislativului. In aceste conditii, Alianta pregateste sanctiuni pentru vinovati.

Sesiunea extraordinara a Parlamentului de la sfarsitul lunii trecute a inregistrat un absenteism important din partea reprezentantilor Aliantei PNL-PD, motiv pentru care mai ales in Senat au fost respinse sau modificate substantial mai multe ordonante de urgenta importante pentru Guvernul Tariceanu. Maria Petre (foto), viceliderul grupului parlamentar al PD din Senat, considera ca absenteismul s-a datorat unor deficiente organizatorice, dar ca asta nu inseamna ca vinovatii nu vor fi sanctionati.
„Am avut si absente, si acesta nu este un lucru in regula. Va trebui sa avem discutiile necesare, si nu doar discutii, ci sa ne si luam masurile necesare cu privire la prezenta unor colegi care au absentat motivat sau nemotivat. Dar a mai fost si un lucru gresit din punct de vedere organizatoric. Noi avem opt sau noua colegi care sunt ministri in Cabinetul Tariceanu, colegi senatori ma refer, din fiecare din partidele componente ale coalitiei de guvernare care nu puteau fi prezenti in Senatul Romaniei pentru ca era organizata concomitent si sedinta Cabinetului. Din acest punct de vedere a fost o greseala organizatorica, cele doua sedinte, sedinta de plen a Senatului si sedinta de Guvern, trebuiau cumva decalate“, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute Maria Petre.
Legat de faptul ca senatorul conservator Gavrila Vasilescu a votat alaturi de PSD, Maria Petre crede ca a fost ultimul gest de acest fel din partea partenerilor de Coalitie. „Acest lucru nu va mai fi tolerat“, a averizat Maria Petre.
Pe de alta parte, vicepresedintele PC Nicolae Popa a anuntat ca parlamentarii PC care nu respecta protocolul incheiat cu Alianta si care voteaza impotriva acesteia in Parlament vor fi sanctionati. „Celor care vor vota impotriva Aliantei li se va retrage sprijinul politic. Nu se poate sa voteze si cu PSD, si cu Alianta“, a precizat Popa, referindu-se la cazul senatorului Vasilescu.