Presedintii PNL si PD au convenit asupra unui nou mod de functionare a Consiliului National de Conducere al Aliantei, pentru a elimina disfunctionalitatile existente intre cele doua partide. Astfel, vor avea loc intalniri saptamanale la nivelul conducerii celor doua partide "intr-o formula trei plus trei" si de doua ori pe luna vor avea loc reuniuni mai largite, de cate cinci persoane.
Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat ieri, dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului, ca le-a cerut colegilor sa nu se lase antrenati in dispute care genereaza certuri la nivelul organizatiilor judetene. "Le-am cerut sa nu se lase antrenati in dispute care duc la tensiuni sau la certuri la nivelul organizatiilor judetene. Mi se pare o mare greseala. Cred ca trebuie ambele partide sa inteleaga un lucru, ca respectarea protocolului de functionare a Aliantei este elementul care ne va putea ajuta sa ducem mandatul politic pe care-l avem la bun sfarsit", a declarat Tariceanu. El a mai spus ca mesajul dat membrilor CEx este acela ca se bazeaza, pentru buna guvernare, pe functionarea "corecta si eficienta" a Aliantei. Tariceanu s-a declarat totodata convins ca si partenerii de la PD gandesc la fel si a subliniat ca mandatul primit de la cetateni este unul de patru ani.
Pe de alta parte, Tariceanu a precizat ca i-a informat pe membrii CEx despre discutiile pe care le-a avut cu reprezentantii PD in cadrul Aliantei, unde s-a convenit asupra unui nou mod de functionare a CNC al Aliantei. Potrivit liderului liberal, vor avea loc intalniri saptamanale la nivelul conducerii celor doua partide "intr-o formula trei plus trei" si de doua ori pe luna vor avea loc reuniuni mai largite, de cate cinci persoane. "Incercam sa reducem numarul participantilor pentru ca discutiile sa se focalizeze pe subiectele importante", a mentionat el.

Democratii vor sanctiuni

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat ieri ca singura modalitate prin care Alianta poate functiona o constituie eliminarea atacurilor reciproce dintre reprezentantii celor doua formatiuni partenere si sanctionarea celor care le fac. Boc a adaugat ca in ultima vreme a fost vorba mai ales de atacuri dintr-o singura parte si a exemplificat prin declaratiile liberalului Teodor Atanasiu, caruia i-a cerut "ori dovezi, ori scuze publice". Boc a sustinut ca astfel de afirmatii trebuie sanctionate de acum inainte pentru ca Alianta sa functioneze. El a adaugat ca, in masura in care vor exista declaratii de acest gen si din partea unor reprezentanti PD, ele vor fi, de asemenea, dezavuate.
Boc a precizat ca a avut o intalnire cu presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, in cursul careia cei doi au stabilit ca intalnirile conducerii Aliantei sa se faca in formula de trei lideri PD cu trei lideri PNL, iar de doua ori pe luna, la sedintele de conducere, sa participe cate cinci membri din fiecare partid.