Gheorghe Constantin publica pe blog articolul "Ce ne facusi, Crineeee?!", pe care il puteti citi in continuare.
'Iar imi ploua si imi ninge! Iar m-apuca scarba de tot ce se intampla in tara asta de doi bani. Iar nu am chef de scris, desi ar fi destule de spus. Dar ce rost are spusul, cand ramai doar cu el? De unde un sentiment destul de puternic al zadarniciei, care nu-mi da ghes sa scriu.
Poate ca nici nu scriam, daca nu vedeam jalea care a cuprins o parte a presei, evident portocalie, dar nici alte culori nu-s excluse din ciorba asta, si blogurile aferente. Ideea ar fi asta: "Vai, ce ne facem, mamito?! Ne-o facu Crin, aliindu-se cu Felix! Se duse dracu de suflet si anti-securismul, dupa ce sucomba si anti-comunismul? Ce ne facurati, maaaa?! Pe noi cui ne lasaaaaaati! Cine se mai uita in gura noastra? Cine mai da un ban fundatiilor noastre? Acum noi trebuie sa si muncim pentru bani? Jos liberalii!"
Evident, toata jalea asta e ipocrizie in stare pura. Din mai multe motive. Primul, pentru ca nimeni si nimic nu-i impiedica pe flacaii care jelesc acum cu lacrimi cat pumnul pe capacul cosciugului anticomunismului si al antisecurismului sa studieze serios lucrurile, care sunt reale, si merita cunoscute, dar nu in modul cretin de pana acum, adica pur propagandistic, dupa model bolsevic, Tismaneanu stie ce si cum.
In al doilea rand poate vom intelege, in sfarsit, ca anticomunismul si antisecurismul nu pot fi ideologii de substitutie. Ele nu au umplut golul lasat de dezideologizarea partidelor politice, promovata de aceeasi bocitori, despre care vorbeam mai sus, in ideea ca pot face ei agenda respectivelor partide. Nu ne-au adus nimic cele doua curente anti: nici o cunoastere obiectiva a trecutului, nici un prezent mai bun si mai salubru moral, si nici un proiect viabil de viitor.
Mai grav mi se pare ca majoritatea halitorilor astora de comunisti si de securisti pe paine n-a inteles nimic din istoria totalitarismului romanesc si sprijina proiectul totalitar al portocaliiilor. Sa-l injuri pe Ceausescu si sa-l aplauzi pe Basescu e deja prea mult pentru o societate care se vrea sanatoasa moral si pentru niste oameni normali la cap.
In al treilea rand reactia asta isterica in ceea ce priveste alianta PNL cu PC, venita dinspre PDL, este de tot rasul, si stim cu totii de ce. Viitorul nu suna bine pentru pedelisti, si daca umbla acum la cimitirul asta de teme de campanie e semn de panica. Iar daca pana si Fecioara din Plescoi a fost huiduita de poporul recunoscator, e cazul sa inceapa repetitiile de extragere cu elicopterul a Iubitilor Conducatori. Daca nu cumva pe 2 ianuarie, la Predeal, am asistat deja la un astfel de exercitiu...
Am si eu o intrebare: acum ca am ingropat si anticomunismul, si antisecurismul, putem, in sfarsit, sa ne apucam serios de o discutie despre proiectul nostru de viitor? Dar nu dupa modelul pe care vrea acum sa ni-l bage pe gat BM, prin vicepresedintele ei pentru Europa, Philippe Le Hourerou. De comitii si comitete, cu sau fara nobelizati in ele, ne-am saturat. Ca daca politicile convenite le aplica tot Boc, esecul e garantat. Si apoi, ce sa inteleaga Boc din ce-i spun aia? Lasa banu‘ din gherute Nutica? Mi-a placut la nebunie ideea aia de "cap limpede al guvernului"! Se vede cu ochiul liber ca asta de acum e total in ceata!
Una peste alta, se profileaza un somaj crescut in randul anticomunistilor si antisecuristilor de profesie. In fond, daca-i criza, ei de ce sa n-o simta?

PS: devine interesant. Patrasconiu promite ceva despre Crin si Securitate. Din doua una: sau Basescu a folosit, la furie, o galma produsa de echipa lui de campanie, in 2009, si de care stia, pentru ca galma n-a facut valuri nici atunci, si nici acum nu reuseste sa starneasca cine stie ce interes. Sau, si mai grav, la CNSAS, care s-a pronuntat pe tema asta de cel putin trei sau patru ori, nu a primit TOATE dosarele de la SRI. Si ca au fost puse la pastrare, pentru uzul Marelui Carmaci, unele care ii privesc pe potentialii sai adversari, indiferent de culoare politica. De ce o fi venit vremea sa-l atace la temelie pe Crin? '