Jurnalul National informeaza: "Antonescu vrea alianta PSD: Trebuie sa constituim o forta politica majora".
Liberalii s-au decis: vor o alianta oficiala cu PSD si vor face tot posibilul pentru a-i atrage de partea opozitiei pe cei de la UDMR. Anuntul a fost facut de presedintele PNL Crin Antonescu, la emisiunea Subiectiv de la Antena 3. Antonescu a vorbit si despre relatia cu democrat-liberalii, pe care-i considera vinovati pentru dezastrul economiei romanesti.
Crin Antonescu vrea ca PNL si PSD sa oficializeze alianta anti-PDL si sa faca tot posibilul pentru a schimba guvernul si raportul de forte din Parlament. "Sugerez o alianta, o comasare a acestor doua mari partide. Trebuie foarte repede sa punem la o parte diferentele dintre noi. Este limpede ce ne uneste", a declarat liderul liberalilor.
Formatiunea de la care opozitia asteapta ajutor sa ajunga la putere este UDMR. "Impreuna cu UDMR, sa discutam si sa punem in aplicare un vast proiect national cu durata de 6 ani, deci pana in 2012 alegeri si in 2016. Adica nu mai mergem pe o improvizatie de un an si dupa aceea incepem sa ne batem in alegeri", a adaugat Crin Antonescu.
Liberalii nici nu iau in calcul o eventuala alianta cu UNPR sau cu PDL. Antonescu a respins ideea unei alaturari cu democrat-liberalii, cata vreme in fruntea acestui partid va ramane actuala conducere, considerata vinovata de situatia dezastruoasa a economiei romanesti.