Viceprimarul din Targu Jiu, Ioan Roman Barbuti, se pregateste sa isi adjudece astazi un nou mandat de presedinte al Organizatiei Municipale a PSD, fiind convins de edilul Florin Carciumaru sa nu renunte la partid pentru a nu slabi filiala prin retragerea sa.

Liderul PSD Gorj, Florin Carciumaru, a reusit sa il convinga pe Ioan Roman Barbuti sa candideze pentru un nou mandat de presedinte al PSD Targu Jiu. Resedinta Gorjului este considerata fieful PSD si cheia castigarii alegerilor locale, generale sau prezidentiale. Alegerile pentru desemnarea liderului pesedistilor din Targu Jiu vor avea loc astazi, de la ora 17.00, la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" din municipiu, unde sunt asteptati peste 200 de delegati. Daca presedintele va fi ales de delegati, Consiliul de conducere al Organizatiei municipale va alege secretarul PSD Targu Jiu, trezorierul si pe cei sapte vicepresedinti. De fapt, lista acestora este deja cunoscuta, sapte fiind si numarul celor care si-au depus candidaturile pentru a deveni vicepresedinti ai organizatiei municipale. Este vorba de: Nicolae Mergea, Gheorghe Nichifor, Aurel Popescu, Adrian Tudor, Iulian Dascal, Emilian Ciongaru si Traian Patrascoiu.

Candideaza singur

Actualul candidat Ioan Roman Barbuti, liderul social-democratilor din Targu Jiu, va concura singur pentru postul la care se gandise sa renunte in urma cu doua saptamani. Vasile Antonie, unul dintre cei care isi anuntasera candidatura pentru postul de presedinte al PSD Targu Jiu, s-a razgandit brusc si sustine ca prefera postul de secretar. "Actualul presedinte Roman Barbuti si-a depus candidatura. Domnul Barbuti a fost indecis o perioada si eu am spus ca voi candida atata timp cat nu va candida actualul presedinte. Eu nu voi mai candida pentru ca s-a decis sa mearga pentru un nou mandat. Eu am si fost plecat o perioada la Bucuresti si intre timp s-a hotarat. Noi vrem sa castigam toate tipurile de alegeri la Targu Jiu si avem nevoie de oamenii cu cea mai mare experienta", a declarat Vasile Antonie. De mentionat ca Ioan Roman Barbuti a vrut sa renunte si la primarie, insa a fost convins tot de Florin Carciumaru sa obtina inca un mandat de viceprimar, semn ca edilul nu i-a gasit inca un inlocuitor de incredere.