CONSTIINTA UNUI LIBERAL DE STANGA: Peisaj cu prosti

Cam asa ar putea fi intitulat un tablou care ar surprinde ceea ce se intampla acum in PDL. Partidul realizeaza brusc ca este aproape o fictiune, pana acum fiind doar un magnet pentru oportunisti, ca n-a crescut un singur lider credibil, de cand la conducerea partidului a venit (si a ramas!) traian basescu, ca organizatiile locale si judetene se destrama, iar pregatirea Congresului, sau cum s-o fi numind paranghelia ce se pune la cale, a declansat o paruiala generala in partid. Iar colac peste pupaza vine si basescu sa toarne gaz peste foc, prin sustinerea Fecioarei din Plescoi, in dauna buldogului portocaliu.
Ca acum se succed replicile si contrareplicile intre diversii combatanti, exponenti ai taberelor aflate in lupta, nu e nici de mirare, nici o noutate. Furatul impreuna, cat au fost la guvernare, a tinut capacul pe poala in fierbere a PDL. De fapt, furatul impreuna plus frica de bratul inarmat al baselului, DNA. Acum tot DNA va juca rolul de pacificator in PDL, daca ast se mai poate, dupa refuzul Monei Pivniceru de a-i nominaliza pe Morar la conducerea Parchetului General, si probabil o alta sluga a lui basescu la DNA: basescu le promite ca pedelistii nu vor fi deranjati de respectivele organe, daca sunt cuminti si nu-i ies din cuvant.
Daca Fecioara din Plescoi il invinge pe buldog, cu ajutorul lui basescu, agonia PDL va fi scurta. Daca invinge buldogul, PDL va avea parte de o lunga agonie. Pentru ca adevarata problema a partidului este aceea de a-si gasi un rost, o valoare de intrebuintare pe scena politica, un public rezonabil si cat de cat fidel. Iar cu basescu umbra tutelara asa ceva nu este posibil. PDL va ramane jucaria lui, folosita doar in jocuri cretne de putere, ca si pana acum. Asta nu aduce nimic romanilor. Si nici membrilor si simpatizantilor partidului. Oricum ar fi, discutia despre PDL nu se refera la a fi sau nu de drepta, ci la a fi sau a nu mai fi partidul lui basescu. Deocamdata ramane in ghearele lui basescu. Cu sau fara udrea, cu sau fara blaga si ai lor in fruntea PDL.
Peisaj cu prosti, ce mai!