Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata "Nimic despre fotbal", pe care o puteti citi in continuare.
Printre atatea stiri despre fotbal, rezultate si meciuri - ce sa-i faci, a inceput Cupa Mondiala! -, mi se mai opresc ochii, in mod reflex, si pe cate o stire "altfel". Spre exemplu, de la Bistrita, domnul Ioan Oltean, vicepresedinte PDL, a caracterizat Guvernul Ponta ca fiind "un Guvern incapabil (...) de adolescenti nematurizati, lipsiti de viziune, de experienta". Cred ca am citat exact. Ce usor e sa comentezi, am stat si m-am gandit. Cate nu se pot spune cand responsabilitatile guvernarii sunt departe si, mai cu seama, cand este evident ca nici nu te grabesti sa ti le asumi prea curand...
Sunt convinsa ca domnul Ioan Oltean se pricepe la fotbal, ca orice roman de altfel si ma mira faptul ca, in loc sa spuna ceva semnificativ pe acest subiect, a ales sa critice in cheie minora activitatea unui guvern care repara, printre altele, tocmai ce-a stricat guvernul girat de domnul in cauza. Pentru ca domnul Oltean nu a avut prudenta sa vorbeasca pe teme la care in mod natural cred ca se pricepe, o sa fac eu imprudenta de a vorbi despre fotbal, domeniu in care, recunosc, nu ma pricep prea bine.
Probabil domnul Oltean a vrut sa spuna ca in teren evolueaza echipa "Under 18"?! Fiindca numai acolo am avea "adolescenti lipsiti de experienta". In alta ordine de idei, am putea intelege ca juniorii echipelor din Bistrita sunt toba de experienta! Atunci, ce face "selectionerul", doarme? Sa-i bage mai repede in teren, sa-i vedem daca stiu ce fac cu mingea!
Pe de alta parte, am vazut si ce-a facut "generatia de aur"" sustinuta cu ardoare, din tribuna si nu numai, de catre domnul Oltean. A jucat prost, unii spun ca mai mult la vestiare decat pe teren, si nu ne-a adus nicio calificare. Ba dimpotriva: a redus la tacere loturile de seniori, a decimat cluburile Armatei si M.A.I.-ului, a desfiintat posturile de maseur, a dat medicii afara de la echipa... pana si juniorilor mici a vrut sa le ia primele de joc! Pai ce "palmares" e asta, domnule?!?
Lasand gluma la o parte, nu pot incheia inainte de a va face atenti la situatia de pe "gazon": cam mare aglomeratia de "driblinguri" pe partea dreapta... Oare n-o fi din cauza ca terenul e in panta?!