Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca liderii de grupuri parlamentare apartinand USL trebuie sa convoace saptamana viitoare senatorii si deputatii pentru a discuta si adopta legea energiei si legea electorala.
"Avem obligatii importante, care tin de activitatea Parlamentului, motiv pentru care liderii de grup au primit de la conducerea USL sarcina de a convoca atat Camera Deputatilor, cat si Senatul, in zilele de 21 si 22 mai, deci luni dupa-amiaza si marti dimineata, deoarece avem de discutat la Senat si de aprobat Legea energiei, este o obligatie ramasa restanta de la celalalt guvern, si in cadrul Senatului trebuie sa ne mobilizam si sa adoptam Legea energiei. La Camera Deputatilor, vom avea, probabil, martea viitoare, finalizat de catre Comisia juridica textul privind Legea alegerilor parlamentare", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa.
Potrivit acestuia, grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor va depune o serie de amendamente la Legea alegerilor parlamentare, care vor fi sustinute de catre USL privind modalitatea de alegerea a reprezentantilor acestora in Parlament, dar si referitor la scoaterea pragului electoral. Ponta si-a manifestat speranta ca legea privind uninominalul pur ca fie adoptata de Camera Deputatilor martea viitoare si apoi sa mearga la promulgare.
Presedintele PSD a mai spus ca va merge in campanie doar o singura zi pe saptamana, restul timpului alocandu-l activitatii guvernamentale. "Cu atat mai mult le multumesc si dlui Antonescu, si dlui Dragnea si celorlalti colegi ai mei care ma suplinesc in aceasta perioada si evident ca ceea ce tine de mine din punct de vedere politic voi face, dar mai ales din punct de vedere administrativ, si anume alegeri corecte, in care nimeni, din nicio parte, sa nu cumpere voturi, sa nu fraudeze voturi, sa nu existe niciun fel de problema privind corectitudinea si organizarea impecabila a alegerilor", a mai spus Ponta.