Deputatul PSD Adrian Severin (foto), seful delegatiei euro-observatorilor social-democrati la Parlamentul European, a sustinut ieri ca, din informatiile pe care le are, Raportul CE, care urmeaza sa fie prezentat saptamana viitoare, nu va pune problema clauzei de salvgardare, ci va fi tehnic.

a€žAcest raport nu va pune, din cate stim, problema clauzei de salvgardare, ci se va multumi sa fie un raport tehnic, in care sa se descrie situatia si sa nu se faca prea multe evualuaria€œ, a afirmat Severin. El a mentionat insa ca si in situatia in care documentul va evita a€žproblema delicataa€œ a clauzei de salvgardare, nu inseamna ca acest pericol a fost definitiv inlaturat. a€žDimpotriva, pericolul exista, iar momentul critic va fi cel al raportului din primavara urmatoare. Acesta este motivul pentru care pana in primavara va trebui sa lucram pentru Romania si in interior, si in afaraa€œ, a continuat el. Adrian Severin a mai sustinut ca aceasta forma a raportului ar fi determinata si de anumite discutii intre premierul Calin Popescu-Tariceanu si interlocutorii europeni, atunci cand acesta a renuntat la demisie.

a€žFraieri, fanfaroni si filfizonia€œ

Pe de alta parte, Severin considera a€žcel putin deplasata€œ ca unii euroobservatori PNL-PD, pe care i-a calificat drept a€žfraieri, fanfaroni si filfizonia€œ, sa faca saptamanal declaratii de presa in care sa povesteasca ce au mai facut social-democratii, difuzand si informatii eronate. El a apreciat, totodata, ca atitudinea acestor reprezentanti ai Aliantei denota a€žignorantaa€œ in problemele europene. Potrivit deputatului PSD, acestia mai au multe de invatat, fiind la primul lor contact cu structurile PE, el declarandu-se dispus sa-i ajute in aceasta privinta.
Severin a criticat declaratiile facute zilele trecute de unii euroobservatori ai Aliantei privind un asa-zis amendament al unui parlamentar socialist la proiectul de buget european, sustinand ca informatia oferita este falsa.