Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, ca organizatia mureseana a luat in unanimitate decizia de a nu mai colabora cu PD-L si ca o astfel de decizie trebuie sa fie valabila peste tot in tara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ponta a afirmat ca PD-L este principalul adversar al social-democratilor si chiar singurul.
"Am luat impreuna o decizie la Targu Mures, dar care este valabila la nivel national. Aici, in 2008, a fost singurul municipiu unde a existat alianta intre PSD si PD-L. Decizia luata azi ( vineri - n.r.) in unanimitate, care va fi valabila la nivelul intregii tari, este aceea ca niciodata, sau in 2012, la urmatoarele alegeri, in niciun fel de loc din aceasta tara, inclusiv Targu Mures, PSD nu va mai face intelegeri sau aliante cu PD-L. Aici si peste tot in tara, principalul adversar al PSD, singurul adversar fata de care nu va exista niciun fel de compromis este PD-L", a spus Ponta.
Ponta a adaugat ca PD-L este "adversarul ireconciliabil" al PSD, apreciind ca democrat-liberalii si-au pierdut dreptul si legitimitatea de a mai vorbi in numele cetatenilor romani si al romanilor in general.
Presedintele PSD a apreciat ca nimeni din PD-L nu va mai avea niciun fel de legitimitate dupa situatia pe care o traverseaza tara in prezent.
"Consideram ca niciun fel de reprezentant al PD-L nu va mai avea niciun fel de legitimitate, mai ales dupa ce se intampla in aceasta perioada, sa vorbeasca in numele cetatenilor din Romania, indiferent de etnia lor. Este o decizie careia sunt convins ca ii intelegeti imporanta, sunt convins ca peste tot in tara va fi inteleasa la fel. Adversarul nostru ireconciliabil este PD-L, pentru ca si-a pierdut dreptul si legitimitatea de a mai vorbi in numele cetatenilor romani si al romanilor in general", a spus Ponta, adaugand ca isi doreste ca PSD sa castige alegerile din 2012 fara sa mai intre in "combinatii" sau aliante.
Totodata, Ponta a precizat ca PSD va avea, in 2012, un candidat la Primaria Targu Mures - unde fotoliul de primar este detinut de Dorin Florea, PD-L.
"Primarul de aici, indiferent cat de mult se va erija in reprezentantul romanilor, in repezentantul oricui, va avea contracandidat din partea PSD", a sustinut Ponta.