Vicepremierul Adriean Videanu a reconfirmat ieri decizia sa de a se retrage din functia guvernamentala pentru a intra in cursa pentru Primaria Capitalei. El a adaugat ca inainte de a lua hotararea finala se va consulta cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Dupa ce luni Videanu a anuntat iminenta demisiei sale, care va avea loc cel mai probabil vineri, 18 martie, presedintele Romaniei, Traian Basescu,si-a exprimat dorinta ca ministrul de stat sa-si reconsidere pozitia. Potrivit unor surse din PD, Basescu a spus ca ar prefera ca Videanu sa ramana in postul de vicepremier si in perioada campanei electorale pentru Primaria Capitalei, pentru a coordona in continuare negocierile cu FMI. In aceasta problema, Adriean Videanu a explicat ca rolul de negociator al Romaniei in relatia cu Fondul Monetar International ar putea reveni ministrului Finantelor Publice, Ionut Popescu. Liberalul a declarat insa ca principala pozitie in negocierile cu institutia internationala ar putea fi ocupata de succesorul lui Videanu.
O intrevedere cu Traian Basescu pe tema demisiei ministrului de stat era anuntata pentru ieri-seara, unde pozitia lui Adriean Videanu urma sa fie sustinuta si de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. In privinta inlocuitorului lui Videanu in functia de vicepremier in Cabinetul Tariceanu, PD nu a facut inca o nominalizare publica. Cele mai mari sanse le au vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.