Adriean Videanu, presedintele executiv al PD, a adresat ieri o invitatie Opozitiei la o dezbatere publica privind efectele reformei fiscale ale actualului Guvern, deoarece PSD a dat dovada de „politicianism ieftin“ prin declaratiile liderilor sai din ultimele zile pe aceasta tema. Videanu a precizat ca, la aceasta dezbatere, sunt invitati sa participe si reprezentantii mediului de afaceri, precum si analisti economici.
Liderul PD a prezentat date privind rezultate economice si fiscale inregistrate in primele noua luni ale acestui an. Videanu considera ca in acest an cresterea economica ar fi fost mai mare daca actuala Putere ar fi reusit sa rezolve mai repede „litigiile economice lasate de PSD“. El a apreciat ca reforma fiscala a actualului Guvern este una „corecta“, cu efecte pozitive inclusiv in reducerea coruptiei economice si a economiei la negru.
Liderul PD a sustinut ca rezultatele reformei fiscale sunt mai bune decat cele prognozate de Alianta in programul de guvernare, datorita reactiei agentilor economici si a eficientizarii controalelor organelor abilitate in domeniu. (A.M.)