Pe blogul personal, Adrian Nastase si-a completat tinta lui preferata, Traian Basescu, adaugand-o si pe fiica presedintelui, Elena Basescu. Nastase sustine ca sute de tineri vor fi afectati de saracie, dar ei nu vor fi favorizat, ca fiicele lui Basescu, pentru a-si rezolva problemele financiare.
"Criza economica va duce la cresterea ratei saraciei in Romania de la 5,7% in 2008 la 7,4% in acest an, arata un Raport al UNICEF si al Bancii Mondiale.
Conform acestui raport, tinerii cu varsta de pana in 24 de ani sunt cei mai expusi in fata saraciei", comenteaza deputatul PSD. Nastase spune ca persoane ceva mai tinere decat fiica lui Traian Basescu vor fi fortate sa traiasca sub nivelul normal pentru un stat al Uniunii Europene.
"Aceste persoane nu vor avea cum sa se angajeze la Luxten sau sa candideze la Parlamentul European pentru a-si rezolva problemele financiare. Sunt persoane care nu vor putea sa-si cumpere un apartament de 400 de metri patrati intr-un complex ultra-luxos din Baneasa, dar vor fi rugate sa vina la vot. Si sa voteze pentru dreptate, lupta anti-coruptie si ocazionala eroare asumata", mai comenteaza social democratul. Fostul premier arata ca, intre anii 2000 - 2004, PSD a reusit sa asigure crestere economica, dar sa scada si nivelul saraciei.
"Principiul social-democratiei - nu neaparat al lui Robin Hood - este de echilibrare a inechitatilor sociale. Si asta am si facut in timpul guvernarii PSD 2000-2004. Am oferit beneficii pentru investitorii straini si micii intreprinzatori, dar si o viata mai sigura, mai lipsita de probleme pentru cei defavorizati. Ulterior, odata cu guvernele aduse de catre Traian Basescu, lucrurile au incetat sa mai functioneze", precizeaza deputatul. Adrian Nastase spune ca politica romaneasca a incetat sa mai fie despre asigurarea unui trai mai bun pentru toata lumea de cand s-a molipsit de la cinismul prezidential al lui Traian Basescu.
"Din punctul meu de vedere, s-a intamplat asta cam din 2005. Actualul guvern are o sansa mare sa demonstreze ca acesti tineri sunt mai importanti decat viitorul ocupant al Cotrocenilor. Realegerea lui Traian Basescu nu este in obiectivul coalitiei. Problemele tinerilor si ale romanilor in general sunt", isi incheie Nastase comentariul.