Adrian Nastase transmite, prin intermediul blogului, un mesaj pe care il puteti citi in continuare.
"Sarbatori Fericite tuturor! Fara mesaje politice, fata televizor, fara stiri sau editoriale. Un simplu si extrem de cald "Craciun fericit". Asta va doresc tuturor celor care v-ati obisnuit sa faceti din acest blog o parte din viata voastra. A trecut un an complicat si va urma unul si mai complicat. Aproape ca ne-am saturat sa traim vremuri atat de "interesante". Viata trece pe langa noi, iar fiecare dintre noi are un numar limitat de sarbatori de Craciun de petrecut. Asa ca va indemn sa faceti ceea ce fac si eu de aceste sarbatori: ma intorc spre familie, spre prieteni, spre cunoscuti si spre cei dragi. Si cu mancare traditionala, si cu colinde, si cu putina zapada. Cu lecturi pe care le-am amanat in ultimele luni, cu discutii pe care le-am lasat in suspensie, cu petrecerea timpului impreuna cu oameni care sunt aproape de noi.
Nu vreau sa va ofer vorbe de duh sau pilde pline de inteles. Vreau doar sa va transmit ceea ce simt in acest moment si ceea ce mi-as dori sa simta cat mai multi dintre noi: speranta, dragoste, intelegere si bunatate. Va multumesc tututor celor care m-ati acceptat sa fac parte din viata voastra in acest an si va urez, din suflet, sa aveti sarbatori cat mai frumoase si cat mai linistite.
Ieri, am preferat sa (va) citesc nu sa scriu. Am facut ordine in biblioteca. De fapt, mi-am dorit sa descopar, aici, la Cornu, carti pe care nu am avut vreme sa le citesc. Am recitit din Jurnalul filosofic al lui Noica, din Strofele pentru toata lumea ale lui Minulescu. Am rasfoit Cantarea cantarilor, in editia prelucrata de Corneliu Moldovanu, in 1906, dar cu desenele ulterioare ale lui Ion Anestin Am descoperit si un volum de poezii militante ale lui Nazim Hikmet, publicat in Franta, in 1951, cu o introducere de Tristan Tzara (!), cel care, in 1949, a fondat si a condus, la Paris, Comitetul pentru eliberarea din inchisoare a poetului turc. Am rasfoit un superb album de desene ale lui Ingres, de la Muzeul din Montauban, localitatea lui natala, unde se afla peste 4500 de desene donate de artist.
In timpul zilei, au venit multi copii cu colinde. Seara, am stat, in jurul bradului, cu Dana, cu Andrei si prietena lui, cu Mihnea - care a crescut mult si este deja mai inalt decat mine - si cu cativa prieteni vechi.
M-au bucurat mesajele numeroase pe care le-am primit pe telefon. Dar, cel mai mult, m-au bucurat mesajele voastre. Pentru care va multumesc inca o data. Sarbatori Fericite!"