Adrian Nastase isi reconstruieste cariera politica in PSD acceptand sa participe, in premiera, la sedinta de partid a organizatiei locale la care este arondat de 16 ani, organizatie condusa de o social-democrata de 75 de ani. "Ma voi duce la sedinta, stiu ca nu va fi nimic special, am primit invitatia de a participa inca de saptamana trecuta", a declarat pentru NewsIn fostul premier.
Acesta a precizat ca nu a putut participa la sedintele Organizatiei locale nr. 1, subordonata filialei PSD-Sector 1, deoarece "reuniunile au loc in prima zi de luni a lunii in curs, zi in care eram ocupat cu activitatea in Camera Deputatilor". Nastase nu si-a putut masca indispozitia pe care i-o produce obligatia de a servi o sedinta minora de partid. "Am avut niste probleme neplacute cu cei de la sectorul 1, nu au fost de acord sa-mi lansez cartea 'Romania dupa Malta' in sediul partidului din Calea Victoriei, dar le vom lamuri pe toate", a comentat fostul premier si presedinte de partid.

Invitat de o "amica" de-a lui Iliescu

Cea care l-a invitat, inca de saptamana trecuta, pe Adrian Nastase sa participe la sedinta este Vasilichia Deselean, in varsta de 75 de ani, sefa organizatiei locale nr. 1 a PSD-Sector 1, o veche tovarasa de lupta a lui Ion Iliescu.
Daniel Tudorache, seful PSD-Sector 1, excludea ipoteza ca la sedinta respectiva se va discuta despre eliminarea din partid a lui Adrian Nastase. Tudorache a recunoscut ca o excludere a lui Adrian Nastase din PSD ramane iminenta, dar ca decizia nu va fi luata de organizatia locala nr. 1, care numara cateva zeci de membri, ci de conducerea PSD-Bucuresti, daca va fi cazul. "Decizia poate fi luata maine, poate fi luata peste o luna, peste un an, in functie de declaratiile si atitudinile pe care Adrian Nastase le va adopta fata de partid", a explicat seful PSD-Sector 1.