Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, s-a prezentat ieri-dimineata la Parchetul instantei supreme, ca urmare a unei citatii in legatura cu un denunt in care a fost acuzat de abuz in serviciu.
Denuntul, depus de catre deputatul PNL Dragos Ujeniuc, il acuza pe Nastase ca ar fi introdus pe ordinea de zi a Biroului Permanent cererea de perchezitie a imobilelor sale, lucru ce contravine regulamentului Camerei.
La iesirea de la Parchet, Nastase a declarat presei ca acest dosar este o "violare grava a Constitutiei si a principiului separatiei puterilor". Nastase a mai precizat ca nu a dat nici o declaratie si nu a depus nimic la Parchet.
Pe 9 februarie 2006, ministrul justitiei, Monica Macovei, i-a cerut lui Adrian Nastase, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, sa aprobe perchezitionarea a doua din locuintele sale - imobilul din strada Zambaccian din Bucuresti si casa de la Cornu, judetul Prahova. Cererea a fost respinsa prin vot la Camera Deputatilor.
In dosarul Zambaccian, Adrian Nastase este invinuit pentru luare de mita si trafic de influenta, fiind acuzat alaturi de mai multe persoane, printre care si sotia sa, Dana Nastase.