Deputatii au decis miercuri ca ziua de 15 august a Adormirii Maicii Domnului sa fie declarata zi de sarbatoare legala, admitand, astfel, cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu la legea de modificare a Codului Muncii.
Parlamentul a adoptat in martie 2008 o lege de modificare a Codului Muncii care prevedea ca ziua Rusaliilor sa fie considerata sarbatoare legala. Presedintele Traian Basescu nu a promulgat aceasta lege si a cerut Parlamentului sa o modifice si sa includa intre zilele de sarbatoare legala si ziua de 15 august a Adormirii Maicii Domnului. Basescu a precizat, in cererea sa de reexaminare, ca Romania este una dintre tarile care beneficiaza de cele mai putine zile de sarbatoare legala cu insemnatate spirituala, prin Codul Muncii doar Craciunul si Pastele fiind considerate sarbatori legale. Ziua Adormirii Maicii Domnului este considerata nelucratoare in zece tari europene, a mai precizat seful statului.
Camera Deputatilor care este for decizional in legatura cu aceasta lege, a admis cererea de reexaminare a lui Traian Basescu, desi Senatul o respinsese.